Camprodon es proposa el «repte» de fer pujar el seu marcador de reciclatge

Si el municipi millora els seus índexs de reciclatge, els quilos de brossa es convertiran en euros

Aida Morales
04 d'agost del 2015
Actualitzat el 27 d'octubre a les 19:21h
Cada garrotxí va llençar 492,77kg de residus el 2014.
Cada garrotxí va llençar 492,77kg de residus el 2014. | Andreu Oliveras
Camprodon ha estat escollit, per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), com un dels municipis que participarà al programa de promoció ReSíClar, en què es busca que la ciutadania prengui consciència sobre la importància del reciclatge. D'aquesta manera, el municipi entoma el “repte” de millorar el seu marcador de recollida selectiva de residus durant un termini de cinc mesos que, en aquest cas, ha començat aquest agost.

Durant els propers cinc mesos, doncs, dues persones s'encarregaran de realitzar tasques informatives al municipi. Ho faran, segons han informat, porta per porta, i aniran explicant als veïns les millors manera de reciclar. Alhora, també se'ls entregarà material per facilitar la recollida selectiva.

D'aquesta manera, es podrà veure si el marcador situat al centre de Camprodon augmenta en quilos de deixalles recollides en contenidors de brossa selectiva.

L'encarregat de vetllar pel bon funcionament del marcador serà Quim Masferrer, que visitarà regularment el municipi per veure com avança el repte. En cas que el marcador creixi i, per tant, es recicli més, hi haurà premi, ja que els quilos de deixalles es convertiran en euros per invertir al poble.