ERC de Sant Joan reclama «més seguretat» al parc del Palau de l'Abadia

Els republicans consideren que l'espai infantil està molt poc protegit del trànsit

Parc del Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses
Parc del Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses | ERC
Aida Morales
03 d'agost del 2015
Actualitzat el 04 d'agost a les 10:32h

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Sant Joan de les Abadesses considera que el parc infantil situat al Palau de l'Abadia del municipi és un espai poc segur per als infants i “altament transitat”, ja que dóna accés a la plaça Major i a les dependències esportives del C.P.E. Abadessenc. Per això, i donat que hi ha hagut “més d'un ensurt d'accident”, ha volgut tornar a reclamar que es prenguin mesures.

De fet, tal com recorden al comunicat enviat als mitjans de comunicació, a principis de juliol ja van sol·licitar a l'equip de govern que es col·loquessin bandes rugoses o sistemes de seguretat en diversos punts d'entrada a la plaça de l'Abadia per tal de fomentar la reducció de la velocitat. De la mateixa manera, van proposar instal·lar senyals de limitació de velocitat a 30 km/h i panells indicatius en el mateix sentit. Davant d'això, denuncien que, fins el moment, aquestes peticions han estat “obviades” per part de l'equip de govern. 

Durant l'últim Ple ordinari, per altra banda, el regidor republicà Sergi Albrich va reiterar la petició, tot destacant la necessitat de “canalitzar l'entrada i la sortida d'infants a l'espai”. De fet, segons va apuntar, una de les premisses europees respecte dels parcs infantils és que tinguin perímetre tancat. “Fa més d'un any que els hi vàrem reclamar”, va prosseguir, tot lamentant l'actitud de l'ajuntament en aquest aspecte.

Per altra banda, ERC també ha demanat a l'equip de govern un pla d'emergència per actuar a la passera que s'ha col·locat recentment sobre el riu Ter. “Les grans avingudes no avisen”, va destacar la també regidora Elisenda Guillaumes al Ple, on va manifestat la importància de tenir un protocol d'actuació. 
 

Passera sobre el riu Ter Foto: ERC