La CUP celebra un Aplec Xirinacs polític i modest al Pegot d'Ogassa

Unes 100 persones pugen a punt on es va deixar morir l'activista

Redacció
03 d'agost del 2015
Actualitzat a les 15:55h
Aplec Xirinacs
Aplec Xirinacs | CUP
Un centenar de persones s'han aplegat aquest diumenge al pla de can Pegot d'Ogassa, en el quart Aplec Xirinacs que homenatja l'exsenador i activista Lluís Maria Xirinacs al punt on es va deixar morir. Aquest any, però, la CUP ha decidit organitzar un acte molt més modest que altres anys, reduint-lo a una caminada suau d'uns tres quilòmetres, l'acte polític i un dinar amb concert. 

Com en l'any anterior, el lema d'aquesta edició ha tornat a ser "El futur es construeix desobeint", com una crida al moment polític que viu Catalunya, amb unes properes eleccions defensades com a plebiscitàries, i amb una llista independent de la CUP-Crida Constituent encapçalada pel periodista Antonio Baños.

L'aplec ha començat a les 11 del matí amb una camianda fins al pla de Can Pegot. Ha estat en aquest punt on s'han realitzat l'acte d'homenatge, amb parlaments de la CUP i de la Fundació Randa Lluís Maria Xirinacs. A continuació, han tingut lloc les actuacions musicals de Neus Dalmau, Núria Agulló i Dos Pardalets, un grup format per Marc Serrats i Carles Belda, i s'ha procedit a realitzar l'ofrena floral i el final d'acte amb la Muixeranga. La trobada ha finalitzat amb un dinar de carmanyola. 

De fet, aquesta és la quarta edició de l'aplec. El primer es va fer en aquest mateix indret, un mes després de la mort de Xirinacs.