Jordi Munell, Miquel Rovira i Carme Freixa, a la llista de Junts pel Sí

L'alcalde de Ripoll ocuparà el quart lloc reservat a CDC mentre que l'expresident d'Unió al Ripollès tindrà una de les places cedides a Demòcrates de Catalunya

Miquel Rovira i Xavier Cima, en una imatge d'arxiu
Miquel Rovira i Xavier Cima, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Redacció
01 d'agost del 2015
Actualitzat el 02 d'agost a la 13:14h

Miquel Rovira i Xavier Cima, en una imatge d'arxiu Foto: Adrià Costa

 
La llista de Junts pel Sí, que aplega CDC i ERC amb el suport de les entitats sobiranistes, podria tenir fins a tres representants del Ripollès. Es tracta de Jordi Munell (CDC), Miquel Rovira (Demòcrates de Catalunya) i Maria Carme Freixa (ERC) dels quals només l'alcalde de Ripoll tindrà opcions de ser diputat a la cambra catalana.

En un consell nacional celebrat dijous al vespre, Convergència va ratificar els noms que aportarà a Junts pel Sí. Munell ocuparà el quart lloc dels convergents en una llista que encapçalarà el cantautor i escriptor Lluís Llach. Per davant també tindrà Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l'AMI, Natàlia Figueras i Lluís Guinó.

Miquel Rovira, que el 2012 ja va ocupar una plaça de suplent a la llista de CiU, ara repetirà com a part de la "quota" de Demòcrates de Catalunya, l'escissió sobiranista d'Unió. Tanmateix, per davant tindrà la diputat Elena Ribera i tot apunta que serà en un lloc simbòlic de la llista.

Serà el mateix cas que Maria Carme Freixa que ERC va proposar com una de les suplents. A l'espera de la configuració definitiva de la candidatura –el número 2 encara no s'ha fet públic i cal veure els candidats que presenta MES- tot apunta que serà una de les reserves. Els republicans han apostat per Dolors Bassa, secretària general de l'UGT a les comarques gironines, com a primera candidata de la llista.

Carme Freixa, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Xavier Cima no repetirà

Xavier Cima no repetirà com a diputat. El president comarcal de CDC i regidor de l'Ajuntament de Ripoll no formarà part de la llista de Junts pel Sí a les comarques gironines, segons va confirmar ell mateix el passat dijous. Cima va esdevenir diputat el març de 2013 després de diverses renúncies. D'aquesta manera, haurà format part de la cambra catalana durant poc més de dos anys. "Una etapa curta però molt intensa", va assenyalar a ElRipollès.info.

Jordi Munell formarà part de la llista de Junts pel Sí. Foto: Adrià Costa