La secció local d'ERC a Ripoll es queda sense presidenta ni vicepresident

Nancy Rovira i Josep Jordà dimiteixen i els republicans es queden sense executiva local | L'expresidenta creu que els mals resultats de les municipals mostren un final de cicle | Tant ella com Josep Jordà segueixen sent militants d’ERC però marquen distàncies amb Teresa Jordà

Jordi Remolins
24 de juliol del 2015
Actualitzat el 26 de juliol a les 10:59h
Teresa Jordà i Nancy Rovira després de les primàries internes d'ERC Ripoll
Teresa Jordà i Nancy Rovira després de les primàries internes d'ERC Ripoll | Arnau Urgell

Teresa Jordà i Nancy Rovira després de les primàries internes d'ERC Ripoll. Foto: Arnau Urgell


La presidenta Nancy Rovira i Josep Jordà, vicepresident i tresorer, han dimitit dels seus càrrecs de la secció local d'ERC a Ripoll per discrepàncies amb la línia del partit al municipi. Tots dos van presentar la renúncia a la última assemblea, i es mostren en desacord amb les darreres decisions que s’han pres, sobretot les que van acabar amb la pèrdua d’un regidor en les darreres eleccions municipals. Precisament Nancy Rovira s’havia postulat per presentar-se de cap de llista a Ripoll, però després d’unes primàries Teresa Jordà va repetir per cinquena vegada com a candidata dels republicans.

Nancy Rovira afirma que va presentar-se a les primàries perquè considerava que podia aportar un nou projecte, perquè el cicle de Teresa Jordà a Ripoll “ja s’ha acabat”. De fet no entén com persisteix en voler seguir liderant ERC a Ripoll perquè “ara està en l’alta política”. A més creu que la duplicitat de càrrecs origina que al final “no estàs ni a un lloc ni a un altre”, en referència al paper com a diputada a Madrid i alhora regidora a l’ajuntament de Ripoll de Teresa Jordà.

Nancy Rovira i Josep Jordà expliquen perquè dimiteixen

Precisament d’ençà de ser nomenada diputada, Jordà va estar absent en part de les sessions plenàries de l’ajuntament, per les obligacions parlamentàries. En aquell moment Nancy Rovira va agafar el paper de portaveu del partit, tot i haver estat la cinquena en la llista electoral de 2011. Rovira s’autodefineix com una “corredora de fons” disposada a fer la travessa del desert que representa quedar-se a l’oposició i treballar dur, però no creu que tots els companys de partit estiguin igual de predisposats com ella. Diu que “no se m’ha valorat en absolut” i que a partir d’ara no pensa treure el cap a la secció local. Ara mateix pensa que la gent està cada vegada més allunyada de la política convencional, i més propera a propostes socials com les que representen la CUP o la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, perquè “donen més confiança”. Rovira no va dimitir abans "per no perjudicar la campanya electoral" on ella ja no va formar part de la llista de Ripoll.

Per la seva banda Josep Jordà també apunta les discrepàncies amb el funcionament del partit per explicar la seva baixa dins de l’aparell local. Assenyala que amb Teresa Jordà al capdavant “no em veia capaç de tirar endavant el partit” i de fet està convençut que durant aquest mandat “CiU se’ns menjaran vius”. Tot plegat perquè no veu un canvi a la posició d’Esquerra respecte al darrer mandat, on “no va haver-hi oposició”. Josep Jordà té als seus dos fills implicats en la CUP de Ripoll, i no descarta “donar-los un cop de mà si m’ho demanen”. “Si no el vaig abandonar durant l’etapa de Puigcercós com a president del partit, com serà que no aguanti ara”, afirma.

Josep Jordà fa vint-i-cinc anys que és militant del partit, i n’ha estat president comarcal durant una etapa. Nancy Rovira hi portava més de deu anys. Tots dos van assumir els seus càrrecs a l’executiva de Ripoll al juny de 2012, substituint a l’aleshores president Oriol Clusells i al vicepresident Ramon Orriols. El mateix Clusells, que fa temps que no viu al municipi, va expressar a través de les xarxes socials el suport a la CUP de Ripoll.

Nancy Rovira (segona per baix) i Josep Jordà (segon per dalt) el dia que es van convertir en presidenta i vicepresident d'ERC Ripoll Foto: ERC Ripoll


Una secció local sense executiva

Actualment la secció local d’ERC a Ripoll es troba sense executiva. Teresa Jordà explica que ningú s’hi ha postulat fins ara perquè volien deixar passar el congrés nacional del partit que es farà aquest dissabte. Fins al setembre serà el mateix partit qui nomeni a una junta gestora perquè se’n faci càrrec. Serà al setembre quan en una assemblea es formarà la nova junta. Pel que fa a la baixa de Nancy Rovira i Pep Jordà, considera que “era hora de renovar la junta local”. Malgrat la renúncia dels seus càrrecs tant Nancy Rovira com Pep Jordà tenen previst continuar com a militants d’Esquerra.