Una administració de loteria de Ripoll recupera el 50.047 que es vendrà a la Vall de Ribes

L’any del centenari de la Grossa, Sant Joan va “pispar” el número a Ripoll | Enguany el número es repartirà íntegrament entre Penya Barcelonista de Ribes de Freser i la Ribetana CF

Marc Rosa, amb el 50.047
Marc Rosa, amb el 50.047 | Jordi Remolins
Jordi Remolins
22 de juliol del 2015
Actualitzat el 24 de juliol a les 7:55h

Marc Rosa, amb el 50.047. Foto: Jordi Remolins


L'administració de loteria El Trèbol de Ripoll ha aconseguit enguany totes les 160 sèries del número 50.047, el mateix que fa cent-un anys va portar per primera i única vegada la Grossa de Nadal al municipi. L’any passat, coincidint amb el centenari d’aquella efemèride, el santjoaní Jose Alguacil va adquirir-lo íntegrament per vendre’l al Cafè de l’Abadia que regenta a Sant Joan de les Abadesses. En aquesta ocasió ha estat Marc Rosa d’El Trèbol, el més atent a l’hora de fer-se amb aquest cobejat número.
 
Els 32.000 euros que costen les sèries del 50.047 no es vendran però a Ripoll. Se les han quedat conjuntament la Penya Barcelonista de Ribes de Freser i la Ribetana CF, que els repartiran per diferents bars i establiments comercials de la Vall de Ribes. De fet Dordas, que és president de totes dues entitats a més d’alcalde de Campelles, ja va intentar fer-se amb el 50.047 de la darrera edició del sorteig de Nadal de la Loteria Nacional, però Alguacil se li va avançar “per tres minuts”. Com que l’any del centenari no hi va haver sort, pensa que potser en aquesta ocasió en tindrà més. Pel que fa a la quantitat de dècims que han adquirit, no té cap mena de por que no es venguin. L’estiu passat a Sant Joan van esgotar-lo en tres setmanes, generant una peregrinació de jugadors que anaven expressament a buscar-lo al Palau de l’Abadia.
 
Aquest any Jose Alguacil ni tan sols es va plantejar de quedar-se de nou el número perquè “quan tenia gràcia era el 2014”. A més creu que en cas de tornar-lo a tenir l’obligaria a comprar-lo per cada sorteig de Nadal. De totes maneres no descarta demanar-li a Dordas que els en cedeixi alguna sèrie per oferir-ne també al seu establiment

Un número molt vinculat a Ripoll

El 50.047 és un número que tradicionalment s’ha venut a Ripoll, per la vinculació que té amb el municipi d’ençà que va dur-hi la grossa. Marc Rosa recorda que des de fa més de vint anys que el tenen cada Nadal, excepte l’any passat, quan se’ls van avançar de Sant Joan. L’any 2011 el número ja va ser notícia perquè una persona de Borja (Saragossa) va fer-ne participacions falses de cinc euros, en una estafa global de 6.000 euros. Aleshores va haver-hi un allau de demandes de gent d’aquella zona que volien que l’administració de Ripoll els fes arribar participacions autèntiques. Marc Rosa confia que enguany pugui tornar a repartir la sort amb aquest número o qualsevol altre dels què ven a l’administració de la plaça Clavé. Ja ho van aconseguir al sorteig de Nadal del 2001 quan van donar un tercer premi, i van repetir el 2011 amb un cinquè, i el 2012 amb un quart –que va deixar 35,8 milions d'euros-.
 

REPORTATGE Cent anys de la Grossa de Nadal a Ripoll