Ripoll inicia la deconstrucció de la plaça Sant Eudald per encabir-hi el banc

L'element va desaparèixer de la cèntrica plaça fa sis anys arran de la seva reforma | La voluntat de recuperar-lo va originar fa pocs mesos una polèmica entre partidaris i detractors

Inici de les obres a la plaça Sant Eudald per instal·lar-hi el banc
Inici de les obres a la plaça Sant Eudald per instal·lar-hi el banc | JR
Jordi Remolins
21 de juliol del 2015
Actualitzat el 22 de juliol a les 7:40h

Inici de les obres a la plaça Sant Eudald per instal·lar-hi el banc Foto: Jordi Remolins


Operaris de la brigada d'obres de Ripoll van iniciar aquest dilluns al matí les obres per instal·lar el polèmic banc-fanal al centre de la plaça Sant Eudald de Ripoll. Un forat per encaixar-hi el banc va ser la primera fase d'una obra que s'acabarà aquesta mateixa setmana. A banda del banc també s'hi instal·larà un fanal que segons va afirmar l'alcalde Jordi Munell, estarà coronada per uns “vidres de colors molt atractius”.

Fins fa sis anys el banc, circular i de pedra, va ser al centre mateix d'una de les places més concorregudes del centre històric de la població, però en va desaparèixer arran de les obres d'adaptació per a vianants d'aquella zona. Quan la regidoria de Barris dirigida per Fina Guix va proposar de recuperar-lo a finals del darrer mandat, va generar-se una controvèrsia entre els favorables i els detractors de la iniciativa. De fet la instal·lació definitiva –durant uns dies s'hi va posar de manera provisional- es va endarrerir fins que s'ha ratificat la majoria de CiU a l'equip de govern en les darreres eleccions municipals. Els actes de la Festa Major a la plaça plaça també van ajudar a l'ajornament.

L'oposició s'hi havia mostrat contrària ja que consideren que la instal·lació modifica substancialment el projecte original dels arquitectes que van idear la plaça. La deconstrucció de la plaça Sant Eudald mostrarà en pocs dies un indret sensiblement diferent al què hem conegut en els darrers anys. La polèmica està servida.