Les darreres víctimes provocades per l'impacte d'un llamp a Catalunya

Des del 2002 han mort sis persones al Principat

Roger Font
18 de juliol del 2015
Actualitzat a les 8:33h
Una nena de dotze anys ha mort aquesta tarda a Campelles a causa de l'impacte d'un llamp durant una forta tempesta a la Vall de Ribes. Segons l'alcalde de Campelles, Joan Dordas, la nena formava part d'un grup de menors que, acompanyats de diversos monitors, feien una excursió.

En els darrers anys a Catalunya, hi ha hagut diverses víctimes provocades per aquest fenomen meteorològic. Per conèixer la més recent, ens hem de remuntar al mes de setembre de l'any passat, quan un jove de 28 anys va morir a Malgrat de Mar, a la comarca del Maresme, mentre anava en bicicleta.

Per descobrir un altre cas, cal remuntar-se al 2011 quan un muntanyenc que pujava al Canigó va ser enxampat per un llamp que va caure de manera sobtada. Es trobaven a prop d'una creu de ferro que hi ha al pic de la muntanya i aquesta va atreure el llamp. L'home, britànic però resident a Prada, va morir i set excursionistes catalans van resultar ferits lleus.

Un any abans, el 2010, un home que abandonava la platja de la Rubina de Castelló d'Empúries també va rebre l'impacte d'un llamp i va morir. La víctima era un francès de 60 anys que el va tocar de ple, produint-li una aturada cardiorespiratòria. Tot seguit, va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat crític, on va morir l'endemà.

Al 2006, a Serra de Daró, a la comarca del Baix Empordà, un home va morir calcinat després que un llamp caigués sobre la caravana en la que s'allotjava. Es tractava d'un home sense sostre a qui el propietari de la mateixa li deixava passar la nit.

El darrer cas des del 2000, es va produir al 2002, quan un veí de Granollers i de 26 anys tornava de caçar a les Franqueses del Vallès acompanyat del seu pare i un amic quan una tempesta els van sorprendre tornant de la zona de Can Aymerich. El noi va caure fulminat i, tot i que el pare va trucar ràpidament als Serveis d'Emergències, aquests no van poder fer res per reanimar-lo.