El Clownia arrenca a Sant Joan amb l'anunci que hi haurà tercera edició

El festival de Txarango fa setmanes que va esgotar els 5.000 abonaments | La Pegatina, Gertrudis, Leo Bassi i els amfitrions, caps de cartell del certamen

Activitat a l'exterior del Clownia Festival
Activitat a l'exterior del Clownia Festival | Marc Cargol
Arnau Urgell
26 de juny del 2015
Actualitzat el 27 de juny a les 12:37h

Activitat a l'exterior del Clownia Festival. Foto: Marc Cargol


El Clownia ha arrencat aquest matí i ho ha fet amb un anunci: hi haurà una tercera edició a Sant Joan de les Abadesses. Alguer Miquel, d'aquesta manera, ha volgut tranquil·litzar els seus fans que patien per si l'aturada de concerts prevista per al 2016 afectaria el certamen. Curiosament, el segon Clownia no es va confirmar oficialment fins al passat mes de febrer.

Sol, temperatures màximes a l'entorn de 30 graus i sense rastre de pluja. Aquest és el menú meteorològic que s'han trobat a Sant Joan els habitants de Clownia, el festival en forma de “ciutat imaginària” que Txarango organitza aquest cap de setmana. El certamen, que fa setmanes va esgotar els 5.000 abonaments, tindrà la Pegatina, Gertrudis, Leo Bassi com a caps de cartell per bé que el concert dels amfitrions, dissabte a la nit, serà de ben segur el més esperat.

La calor d'estiu que es preveu per aquest cap de setmana evitarà un dels pocs problemes de la primera edició, el fred que van haver de suportar els assistents amb mínimes que van baixar als 3-4 ºC. Precisament per evitar-ho els Txarango van apostar per canviar la data i passar-ho d'inicis de maig a finals de juny.

El Clownia, un festival intergeneracional. Foto: Marc Cargol


Música, teatre i circ

El Clownia és eminentment un festival musical però va més enllà. El circ, un dels leitmotiv de Txarango, hi és present arreu tant en forma d'actuacions, com de malabars i de la mateixa forma de les carpes que acullen part dels espais del certamen. A banda de dues companyies circenses enguany destaca la presència del còmic Leo Bassi, que actuarà aquest divendres a la tarda i serà un dels caps de cartell.

En l'apartat musical Gertrudis i la Pegatina seran els més esperats de la primera nit mentre que Txarango protagonitzarà la segona. També destaquen propostes internacionals com Babylon Circus (França), Hoffmaestro (Suècia) i Carribean Dandy (Japó), mentre que Aspencat, el Niño de la Hipoteca i Zoo completen l'oferta nocturna.

Txarango arriba al segon Clownia poc després d'anunciar que el 2016 faran una aturada després d'acabar la gira amb un concert especial amb Cucho Valdés. En la presentació del festival el cantant Alguer Miquel, fill de sant Joan, va assegurar que era un projecte al qual dediquen tota l'energia. “El nostre pressupost es la il·lusió, ganes i molta voluntat, a més de treballar totes les sinergies possibles”, va assenyalar.

Atraccions de l'exterior del Clownia Festival Foto: Marc Cargol

 
Programa Clownia Festival 2015
Divendres 26 de juny

Escenari plaça Major
(a partir de les 11.00)
Cybee
El Son de la Chama

Àgora (a partir de les 15.30)
Tinixara
Leo Bassi
Randellaires

Ciutat Clownia
Cia. En Diciembre

Escenari principal (a partir de les 21.00)
Gertrudis
Babylon Circus
La Pegatina
Aspencat
Caribeean Dandy

Dissabte 27 de juny

Escenari plaça Major (a partir de les 11.00)
The Sey Sisters
El Son de la Chama

Àgora (a partir de les 15.30)
Zúlu 9.30
Amparo Sánchez
Catástrofer

Ciutat Clownia
Cia. Vol de Ment

Escenari principal (a partir de les 21.00)
El Niño de la Hipoteca
Txarango
Hoffmaestro
Zoo
Calavera Collective
 

Guia del Clownia Festival 2015 (pdf)


Galeries de fotos del Clownia

Fotos del Clownia: concerts de Txarango i Strombers (Rastres Fotografia)

Fotos del Clownia: concert de Txarango (Marc Cargol)