Marc Prat deixa el Govern

L'alcalde de Ribes és, fins ara, un dels dos únics alts càrrecs d'Unió Democràtica que han cessat

Bernat Ferrer/Nació Digital
23 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:49h
Marc Prat, al costat de Joana Ortega
Marc Prat, al costat de Joana Ortega | Adrià Costa

Marc Prat, a la dreta, al costat de Joana Ortega el dia que UDC va marxar del Govern. Foto: Adrià Costa


Unió Democràtica de Catalunya (UDC) va decidir abandonar el Govern la setmana passada en desacord amb la línia independentista empresa per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Però la marxa dels tres consellers –Joana Ortega, Josep Maria Pelegrí i Ramon Espadaler- no s'ha traduït, de moment, en una marxa dels alts càrrecs democristians. La nova vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha informat que tan sols hi ha hagut dos alts càrrecs que han demanat ser cessats, un dels quals és Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser.

Munté ha deixat clar que el nou govern monocolor de CDC no cessarà cap alt càrrec que no ho demani expressament. "I anirem informant del que es pugui produir", ha concretat. De moment, ha explicat, han estat dues les persones que han demanar ser cessades: Marc Prat, com a secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, i Montserrat de Vehí, directora de l'Escola de Funció Pública de Catalunya. Prat, a través de Twitter, ha assegurat que "ha estat un honor format part del Govern del meu país en l'equip de la vicepresidenta Joana Ortega".

"Només han passat 24 hores de la presa de possessió dels nous consellers", ha afegit Munté, recalcant que hi ha càrrecs democristians que potser encara no han tingut temps de tramitar la baixa voluntària.

Castellà continua

El cap visible del sector independentista d'UDC i secretari d'Universitats del Departament d'Economia i Coneixement, Antoni Castellà, ja va deixar clar que ni ell ni els seus col·laboradors no pensaven secundar l'ultimàtum del partit, i que tenien previst continuar desenvolupant les seves tasques executives.