Txarango clourà la gira «Som riu» amb Chucho Valdés

El grup oferirà un concert especial al Sant Jordi Club amb el cantant cubà i la Barcelona Big Latin Band en el marc del Voll-Damm Festival

Els Txarango, en una imatge d'arxiu del Clownia
Els Txarango, en una imatge d'arxiu del Clownia | Marc Cargol
Redacció
18 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:19h

 

Els Txarango, en ple concert al Clownia. Foto: Marc Cargol
 

Txarango es prepara per a tancar la gira de presentació del disc "Som riu" amb un espectacle ben especial, anomenat "Som mar", on la formació s'atrevirà amb el jazz amb uns col·laboradors de luxe, Chucho Valdés i la Barcelona Big Latin Band.

Aquest directe, que tindrà lloc el 21 de novembre al Sant Jordi Club en el context de la 47a edició del Voll-Damm Jazz Festival vol ser un punt de parada després d'uns mesos intensos i abans que el grup es dediqui altre cop a "buscar les muses" de cara a treballar en noves composicions. Per això, la banda ha informat que "Som mar" serà "un espectacle únic i irrepetible", que significarà "la posada en escena més gran" duta a terme fins al moment. Pel que fa a les col·laboracions, permetran aprofundir la relació "musical i emocional" de Txarango amb la música cubana. 

El cantant de la banda ripollesa, Alguer Miquel, ha destacat que la col·laboració de Chucho Valdés al concert "De Barcelona a l'Habana" serà "imprevisible". De fet, el pianista cubà només participarà en "els moments més àlgids", mentre que la Barcelona Big Latin Band acompanyarà a Txarango durant tota l'actuació. 

L'espectacle també incorpora els noms de Javier Mariscal i el director Guillem Albà, que s'ocuparan de tasques totalment diferents, però necessàries per conjugar aquest concert. El primer s'ha encarregat de dissenyar el cartell de l'actuació, que emfatitza els nexes entre la música urbana i els aires llatins del concert i que sempre han influït en les cançons de Txarango. Mentre que Albà serà l'encarregat de portar a escena tots els participants a "De Barcelona a l'Habana" per "aconseguir que tots els assistents s'emocionin a través de la música i l'espectacle.