El «no» s'imposa al Ripollès a la consulta d'Unió Democràtica

Al conjunt del país les tesis de Duran i Lleida guanyen per només tres punts de marge

Redacció
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 9:48h
El "no" a la pregunta proposada per la direcció d'Unió Democràtica de Catalunya s'ha imposat clarament en la mesa situada a la ciutat d'Olot, que aplegava els militants del partit de la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya. En total, 35 persones han emès un vot contrari a la pregunta i 16 han manifestat el seu suport al rumb de la cúpula del partit. Dos militants més han votat en blanc. En total, entre les tres comarques han votat 53 persones.

Diferent ha estat la proporció dels vots al conjunt de Catalunya. Els partidaris del "sí" a la consulta interna d'UDC han aconseguit una victòria ajustadíssima, amb un 50,9% dels vots, enfront del 46,2% del "no", segons dades ja oficials. En vots absoluts, l'escrutini ha donat un avantatge de només 125 vots, amb 1.351 vots afirmatius (50,9%), i 1.226 de negatius (46,19%).

A la roda de premsa d'anunci dels resultats, Ramon Espadaler s'ha mostrat satisfet pels resultats i la victòria de la seva opció, que ha definit com una "victòria de Catalunya". Ha refermat que UDC segueix en el procés, i que la pregunta permet continuar "compromesos amb el procés" i amb la plena sobirania de Catalunya i tenir definits "quins són els paràmetres sobre els que fem la nostra aportació al procés". A més, ha remarcat que les resultats refermen el diàleg com a única eina de l'acció política.

Cal recordar que Miquel Rovira, president d'UDC al Ripollès i vicepresident del consell nacional de la formació socialcristiana, s'havia manifestat clarament a favor del "no" com un vot favorable a la independència i de mantenir-se al costat del president Artur Mas.
 

Tota la informació de la consulta sobre el futur d'Unió a Nació Digital