Miquel Rovira votarà «no» a la «traumàtica» consulta interna d'Unió

Assegura que la pregunta imposada per la direcció "majoritàriament" no s'ha entès al Ripollès | Opta a repetir com a president del Consell Comarcal i ho dóna pràcticament per fet

Miquel Rovira
Miquel Rovira | Adrià Costa
Arnau Urgell
12 de juny del 2015
Actualitzat el 14 de juny a les 19:27h

Miquel Rovira, en un acte de la passada campanya electoral. Foto: Adrià Costa


Miquel Rovira, president comarcal d'Unió i vicepresident del consell nacional del partit socialcristià, mai ha amagat l'independentisme. Ara, davant de la consulta interna sobre el procés sobiranista, el polític ripollès explicita que votarà “no” com una manera de demostrar el “sí” a la independència i “als principis fundacionals” d'UDC. Rovira, que admet que la consulta serà “traumàtica”, opta a repetir com a president del Consell Comarcal del Ripollès.

La direcció d'Unió encapçalada per Duran i Lleida va imposar una llarga i enrevessada pregunta per tal d'avaluar el suport de la militància al procés. Precisament el sector més sobiranista –que demanava una consulta que demanés per la independència sí o no- ha apostat pel “no” de manera explícita. El nucli dur del partit, per la seva banda, ha assegurat que si no guanya el “sí” hauran de fer un pas enrere perquè quedaran desautoritzats.

Miquel Rovira, president d'Unió al Ripollès, admet que la consulta serà “traumàtica” sigui quin sigui el resultat. El polític de Ripoll, que també és vicepresident del consell nacional del partit, aposta clarament pel “no” i aquests darrers dies ha assistit a diversos actes encapçalats per militants històrics com l'expresident Joan Rigol, l'actual presidenta del Parlament, Núria de Gispert, així com Toni Castellà, secretari d'Universitats i líder del sector sobiranista.

Rovira evita valorar les possibles conseqüències respecte la relació amb CDC ja que “tot dependrà dels resultats”. Això sí, considera que Unió “ha d'estar al costat del president Mas no només al Govern sinó en el procés sobiranista” i reconeix que a la comarca la pregunta, més enllà del què votarà cada militant, “no ha agradat massa”.

Vol repetir com a president del Consell Comarcal

Miquel Rovira és president del Consell Comarcal del Ripollès des del 2011. A la mateixa nit electoral, on CiU va reeditar la majoria absoluta a la institució, ja es veia continuant en el càrrec. Ara, malgrat explicar que no han fet cap reunió específica i ho deixen per després de la constitució dels ajuntaments, reitera que “vol continuar” i considera que la qüestió “no generarà debat”. Ara bé, matisa que només seguirà si té “la confiança de la resta de consellers”.

Rovira va fer aquestes declaracions a ElRipollès.info després del darrer ple de la legislatura. Una sessió de tràmit on només es va aprovar l'acta del ple anterior. La sessió va servir com a comiat polític d'Enric Pérez ja que l'expresident de la institució deixa de ser regidor del PSC de Ripoll després de dotze anys. Maria Carme Freixa, portaveu d'ERC, també va anunciar que no continuaria al Consell Comarcal. A la sessió no hi va mancar cap dels 19 consellers i també hi eren Ramon Roqué i Eudald Picas ja que abans s'havia celebrat el darrer consell d'alcaldes del mandat.
 

Text íntegre de la consulta interna d'Unió Democràtica de Catalunya

Especial sobre la consulta d'Unió a Nació Digital