El Ripollès, una comarca plena de maries, josés, jordis i montserrats

Gràfics amb els 20 noms d'home i de dona més freqüents a la comarca | Eudald, patró de Ripoll, es cola al 18è lloc mentre que Núria, sisè nom femení a Catalunya, tercer al Ripollès

Redacció
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:43h
Una estadística recopila els noms més freqüents al Ripollès
Una estadística recopila els noms més freqüents al Ripollès | AC

Una estadística recopila els noms més freqüents al Ripollès. Foto: Adrià Costa


Maria/María, José, Jordi i Montserrat són els quatre noms més freqüents al Ripollès. Així ho mostra l'Institut d'Estadística de Catalunya en un rànquing presentat recentment referent a l'any 2014. A continuació, us presentem els gràfics dels 20 noms d'home i els 20 de dona més habituals a la comarca.


El nom més freqüent al Ripollès és el de Maria/María, amb 635 persones, que representen 24,6 de cada mil habitants. Es dóna la circumstància que l'Idescat diferencia els noms en català i els de castellà excepte quan només canvia un accent. Si no fos així, els superarien els josés i els joseps, amb 562 i 402 persones amb aquests noms, respectivament. Al conjunt de Catalunya, José i Maria/María també són els més freqüents.

Un dels elements diferencials és la preeminència dels jordis, segon nom d'home i tercer absolut al Ripollès mentre que al conjunt del país se situa al cinquè lloc en el rànquing masculí. A la comarca també destaquen Juan, Joan, Josep, Antonio –el segon nom a nivell català-, Francisco i Ramon/Ramón. Marc –que sempre lidera el rànquing en nadons- és novè. Eudald, amb 123 persones, es cola en la divuitena posició com a nom més genuí a causa de ser el patró de Ripoll.

En dones, al Ripollès –com al conjunt de Catalunya- Montserrat se situa en segona posició amb 456 persones. L'element diferencial és la presència de Núria en tercer lloc (367) quan al conjunt del país és sisè. Per darrera hi ha Anna, Carme, María del Carmen, Marta, Laura i Rosa.