Joan Freixa s'imposa al Duatló híbrid de Vallter

Ragna Debats, millor dona i Pere Aurell-Ferran Sampere, la millor parella a la prova de Setcases

El Duatló de Vallter començava amb el tram de bici de carretera
El Duatló de Vallter començava amb el tram de bici de carretera | JMM
Redacció
08 de juny del 2015
Actualitzat el 10 de juny a les 10:07h

Joan Freixa, guanyador del Duatló de Vallter 2000 Foto: Josep Maria Montaner


Joan Freixa va ser el gran triomfador aquest diumenge al Duatló de Vallter 2000, l'únic híbrid del país. L'atleta berguedà va demostrar perquè és el vigent campió de Catalunya de l'especialitat i no només va aconseguir la victòria individual sinó que també es va imposar en la classificació absoluta, també per davant dels equips. En aquesta disciplina el triomf va ser per Pere Aurell –guanyador individual de l'any passat- i Ferran Sampere mentre que en dones la victòria va ser per Ragna Debats, la gran favorita.

Un temps esplèndid va saludar els participants a la segona edició del Duatló híbrid de Vallter, una iniciativa de l'Esportiu Ripoll i de l'empresa Smarfan. La prova va mantenir el recorregut de la primera edició amb un primer tram de bicicleta de carretera consistent en cobrir els 12 quilòmetres i 900 metres de desnivell positiu entre Setcases i l'estació d'esquí. Un port de muntanya de categoria especial, segons la Volta Catalunya, i que acaba amb les mítiques set corbes de “paella” abans d'arribar a l'aparcament del complex hivernal. A partir d'aquest punt els corredors van haver d'afrontar una cursa de muntanya de 12 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 875 metres, passant pel coll de Mantet (2.409 metres), el Pic de la Dona (2.702 metres), el Bastiments (2.882 metres) i el coll de la Marrana (2.525 metres), abans del descens final a Vallter.

El Duatló de Vallter començava amb el tram de bici de carretera. Foto: Josep Maria Montaner


Joan Freixa va deixar la prova pràcticament sentenciada en el primer tram. Va arribar a la transició amb un temps de 41 minuts i 43, quatre minuts més ràpid que l'equip format per Pere Aurell i Ferran Sampere. Finalment, la diferència va ser molt menor ja que el berguedà va completar la prova amb 1:45:51 mentre que els seus rivals ho van fer amb 1:47:14. La tercera posició absoluta, i segona per equips, va ser per Enric Parals i Quim Xifré (1:48:26).

L'osonenc Gabriel Crosas va ser quart i segon en la classificació individual (1:50:01), mentre que Josep Rovira va completar el podi amb un temps d'1:50:21. Entre els corredors d'elit va destacar la vuitena posició absoluta d'un Gerard Morales (1:51:31) que va creuar la meta juntament amb Toti Bes, just una setmana després d'imposar-se en el mateix “escenari” al Trail Ulldeter.

Darreres congestes de neu a l'entorn del coll de la Marrana. Foto: Josep Maria Montaner


Ragna Debats compleix els pronòstics

En categoria femenina Ragna Debats va complir els pronòstics i es va imposar amb un temps de 2:14:18. El podi el van completar femení Carme Tort i Andrea Guimera mentre que Eulàlia González i Laura Martí van aconseguir la victòria per equips. En categoria mixta, triomf d'Angel Nevado i Vanesa Chirveches amb 2:09:59.

Quim Merino, director de la prova, ha mostrat a NacióMuntanya la satisfacció pel gran nivell esportiu de la competició. “L'objectiu és continuar consolidant-la abans de plantejar-nos si repliquem el model en altres punts del país”, ha afegit.
 

Classificació absoluta Duatló híbrid Vallter 2000 (pdf)


Carme Tort, segona classificada al Duatló de Vallter. Foto: Josep Maria Montaner


Galeries de fotos

Fotos del Duatló híbrid de Vallter 2000-2015 (Josep Maria Montaner)

Fotos del Duatló híbrid de Vallter 2000-2014 (Josep Maria Montaner)


Duatló híbrid de Vallter 2000. Foto: Josep Maria Montaner