Acord pels acomiadaments d'Interskol

Els treballadors aproven la darrera proposta de la direcció després de renunciar a pagar les indemnitzacions amb el Fogasa | CCOO confia que l'activitat comercial continuarà a Ripoll

Arnau Urgell
04 de juny del 2015
Actualitzat el 09 de juny a les 11:15h
Interskool de Ripoll, en una imatge d'arxiu
Interskool de Ripoll, en una imatge d'arxiu | ElRipollès.info

Interskool de Ripoll, en una imatge d'arxiu. Foto: ElRipollès.info


La negociació per les indemnitzacions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de l'empresa Interskol de Ripoll han acabat amb acord. Aquest dimecres l'assemblea de treballadors el va validar per àmplia majoria mentre que està previst que avui a la tarda se signi. La proposta, la darrera realitzada per la direcció, consisteix en 25 dies per any treballat amb un topall de 14 mensualitats i evitarà la possibilitat que els acomiadats acabessin cobrant a través del Fons de garantia salarial (Fogasa), un fet que el comitè d'empresa considerava inacceptable.

Interskol Power Tools, l'antiga Tallers Casals, va confirmar fa dues setmanes que presentaria un ERO que suposaria acomiadar 54 dels 65 treballadors de la planta de Ripoll. Els plans per l'empresa de capital rus passen per només mantenir l'activitat comercial en un emplaçament a determinar. Josep Serra, representant de CCCO, explica a ElRipollès.info que aquesta qüestió no ha format part de les negociacions però que no hi ha cap indici que apunti a que es faci fora de Ripoll.

L'empresa està en concurs de creditors des del 9 de gener. Fa poques setmanes l'administrador nomenat pel jutjat mercantil va donar el vistiplau al pla de viabilitat que inclou l'ERO que suposarà acomiadar més del 80% d'una plantilla que, en bona part, fa tres mesos que no van a la fàbrica ja que disposen d'un permís retribuït voluntari.

La direcció inicialment va plantejar la possibilitat que fos l'Estat qui abonés les indemnitzacions a través del Fogasa, argumentant manca de liquidat. Tanmateix, el comitè no ho va acceptar just en un moment en què l'empresa acabava de vendre la maquinària. "Era una línia vermella", explica Josep Serra, negociador de CCOO. Aquesta possibilitat hagués suposat cobrar 20 dies per any treballat amb un topall de dotze mensualitats.