La Comissió d'Urbanisme debatrà dimarts el polígon de les Llosses

El projecte de Ripoll podria rebre el vist-i-plau definitiu

Redacció
29 de maig del 2015
Actualitzat el 01 de juny a les 7:12h
El projecte del polígon de la carretera de les Llosses podria rebre dimarts el vist-i-plau definitiu. La Comissió d'Urbanisme de Girona ha inclòs en l'ordre del dia aquesta modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Ripoll –l'onzena- en la reunió que se celebrarà el 2 de juny a partir de les 10 del matí i que presidirà Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme.

El projecte, denominat ampliació de sòl urbanitzable per a sòl industrial i activitats econòmiques SUD 7, va arrencar l'abril de 2014 amb l'aprovació inicial mentre que un any després se'n va realitzar l'aprovació provisional. Consisteix en cinc parcel·les de naus a la banda dreta de la carretera en sentit les Llosses. A la banda del riu, per la seva banda, només es reserva una parcel·la per a equipament en el punt més allunyat de Ripoll. També es preveuen dos giratoris –als dos extrems de la proposta- mentre que l'actual C-26 esdevindria el vial del polígon. El projecte ha rebut els informes favorables de la direcció general de Ferrocarrils, del Departament d'Agricultura, de l'Agència Catalana de l'Aigua i de de la direcció general de Mobilitat –en aquests dos darrers casos amb condicions-.

Si el polígon s'acaba desenvolupant suposaria haver de construir un nou traçat per la C-26 i s'acabarien traslladant les activitats existents –que no es poden regularitzar per estar en sòl rústic- a la banda esquerra una vegada es fes la reparcel·lació de l'espai. El projecte és, de fet, una vella reivindicació de CiU. Entre el 2009 i el 2010, per exemple, l'aleshores diputat Eudald Casadesús va intentar sense èxit que el Parlament convertís l'espai en una àrea empresarial estratègia.

Tots els tràmits han tirat endavant gràcies a la majoria absoluta de CiU mentre que la resta de l'oposició hi ha votat en contra. De fet, és una de les qüestions que han marcat més la recent campanya electoral.
 

Ordre del dia de la reunió del 2 de juny de la Comissió d'Urbanisme de Girona (pdf)