ERC de Ribes denuncia que un home va votar malgrat no estar al cens

Els republicans lamenten que l'acompanyant del votant, una persona amb mobilitat reduïda, fos el jutge de pau del municipi

Redacció
28 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:10h
ERC de Ribes de Freser ha denunciat públicament que un home va poder votar diumenge malgrat no formar part del cens electoral. Els fets van succeir presumptament a la mesa número 2 quan la persona va aconseguir exercir el dret a vot només presentant una fotocòpia del DNI. Els republicans van fer constar la incidència en l'acta i “esperen que la Junta Electoral prengui les mesures oportunes per tal que no es torni a repetir”.

La denuncia d'aquesta irregularitat ja va circular el mateix diumenge a través de les xarxes socials. Aquest mitjà es va posar en contacte amb membres de la candidatura d'ERC per confirmar si havien realitzat una queixa formal i, des del seu entorn, es va instar a esperar la publicació d'un possible comunicat.

En el text, fet públic aquest dijous, asseguren que una “persona gran i amb mobilitat reduïda va votar sense constar en el cens municipal i presentant com a única documentació una fotocòpia del seu DNI. Consideren que “les persones responsables de la mesa haurien d'haver-li impedit el vot” i assenyalen que “el fet podria quedar en una simple anècdota o error desafortunat si no fos perquè l’acompanyant de la persona amb mobilitat reduïda era el jutge de Pau del municipi”.

Per tot plegat mostren el “total desacord” per uns fets que “posen en dubte la transparència que unes eleccions democràtiques haurien de tenir. Per aquest motiu van “demanar que aquesta incidència es fes constar en acta”i esperen que “la Junta Electoral prengui les mesures oportunes per evitar que fets com aquest es tornin a repetir.

En les eleccions de diumenge CiU va revalidar la majoria absoluta, malgrat perdre un dels set regidors, mentre que ERC va triplicar representació i ara tindrà tres electes a l'Ajuntament de Ribes de Freser.