El «nou» Santuari Gaia, a Camprodon

Una de les úniques protectores d'animals dedicat als animals de granja deixa Ogassa i es trasllada a una finca de l'Alta Garrotxa | Els seus impulsors necessiten recollir 180.000 euros

Redacció
29 de maig del 2015
Actualitzat el 03 de juny a les 11:00h
Vídeo dels primers animals arribant al nou Santuari Gaia
Vídeo dels primers animals arribant al nou Santuari Gaia

El Santuari Gaia, després de tres anys a Ogassa, es trasllada a Camprodon. Concretament, els seus impulsors han adquirit una finca del veïnat de Salarça, a l'Alta Garrotxa, on s'hi ubicaran els més de 250 animals d'aquest refugi, un dels dos únics del país dedicat específicament a bestiar de granja. Els seus impulsors han iniciat un “crowfoundingper tal de recaptar els 180.000 euros necessaris per fer possible el nou projecte.

El Santuari Gaia és un projecte que va arrencar el 2014 en una finca d'Ogassa de dues hectàrees. Els seus impulsors, Coque Fernández i Ismael López, s'han vist obligat a deixar aquest emplaçament –el mes de juliol l'han d'abandonar definitivament- i, després d'estar buscant alternatives tant al Ripollès com a fora de la comarca, s'han decantat per Camprodon.

Concretament, el Santuari Gaia s'ubica en una antiga hípica de Salarça, a deu quilòmetres del poble de Camprodon però geogràficament part de l'Alta Garrotxa. El nou emplaçament multiplica per deu la superfície anterior ja que té 23 hectàrees. “És un lloc meravellós. La tranquil·litat és absoluta”, explica Coque Fernández en declaracions a La Veu de Sant Joan.


Els darrers dies hi han traslladat els animals és grans: un toro, una vedella i una euga, entre altres. Tanmateix, encara tenen més de 200 a l'antic santuari d'Ogassa i l'objectiu és completar tot el procés abans d'acabar el juny. “Els animals quan han arribat a Salarça han reaccionat com a nens petits en veure un terreny tant gran amb tanta pastura”, explica Fernández.

Els impulsors del Santuari Gaia, un projecte vinculat a a la filosofia del veganisme, han apostat per comprar un terreny per evitar tornar a tenir problemes i veure's forçat a un nou trasllat. Han realitzat un primer pagament però la transacció es basa en una compra aplaçada a un termini de tres anys i mig. Per aquest motiu han organitzat diversos esdeveniments per recaptar fons així com un "crowfounding" amb amb una quantitat total de 180.000 euros. Fins ara, n'han aconseguit uns 2.000.