Detinguts quatre joves per robar mòbils i carteres per Sant Eudald

Els nois van cometre una desena de furts durant un concert

Redacció
27 de maig del 2015
Actualitzat a les 9:44h
Els Mossos d'Esquadra van detenir quatre nois, un dels quals menor d'edat, per robar mòbils i carteres durant un concert de la Festa Major de Sant Eudald, segons informa l'Agència Catalana de Notícies. Els joves, veïns d'Osona, van arribar a cometre fins a deu furts i robatoris i van ser enxampats en el mateix lloc dels fets, a la plaça de Sant Eudald. Aprofitant que era Festa major, i que la plaça estava plena, els lladres tallaven les bosses de mà de les noies amb una navalla, amenaçaven les víctimes amb l'arma perquè els donessin els diners o bé esperaven un moment de descuit per prendre'ls el mòbil.

Els fets es van produir la matinada del 10 de maig quan se celebrava la Nit de DJ a la plaça Sant Eudald. Els detinguts es van repartir per parelles i es van situar en diferents llocs de la plaça, entre la multitud. Per cometre els furts, aprofitaven que les víctimes estaven distretes i llavors actuaven. Tallaven les bosses de mà de les noies amb una navalla i robaven tot el que podien de dins o bé sostreien telèfons mòbils mirant de no ser vistos. A més, tampoc dubtaven a intimidar les víctimes amb la navalla perquè els donessin els diners.

Els joves, però, no van comptar que hi havia vigilants de seguretat al concert. Per això, quan dues noies van donar la veu d'alerta perquè els havien tallat les bosses de mà, els vigilants van poder localitzar dos dels lladres en poca estona. En concret, el menor d'edat i un altre de 22 anys i veí de Sant Vicenç de Torelló (Osona).

Els vigilants van alertar els Mossos d'Esquadra, que van anar fins a la plaça per escorcollar els nois i endur-se'ls detinguts. Mentre els registraven, un jove que escoltava el concert es va apropar a la patrulla. El noi va explicar als mossos que, poca estona abans, els dos joves que tenien retinguts li havien robat els diners amenaçant-lo amb una navalla.

Per això, els Mossos van detenir aquests dos lladres per un delicte continuat de furt i un altre de robatori amb violència i intimidació. Mentrestant, una altra patrulla de la policia va començar a buscar els altres dos integrants de la banda, i els va aconseguir localitzar a la mateixa zona de ball de la plaça. Aquests dos altres nois tenen 18 i 25 anys i viuen a Manlleu i Torelló. Quan els Mossos d'Esquadra els van registrar, a un d'ells li van trobar 70 euros al damunt, dos mòbils i una bateria externa de telèfon. Per això, també se'ls van endur cap comissaria.

En total, al llarg d'aquella matinada els Mossos d'Esquadra de Ripoll van arribar a recollir fins a deu denúncies de furts. Els nois (de tots ells, un té antecedents) estan pendents ara de passar davant del jutge quan els citi per declarar.