L'ANC lamenta que Fem Ripoll i ERC les Llosses no hagin signat el compromís amb el procés

La majoria de candidatures de CiU, ERC i la CUP l'han secundat

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:23h
L'Assemblea Nacional Catalana ha proposat a les candidatures dels partits favorables al dret a decidir que es presenten a les eleccions municipals del 24 de maig signar un compromís amb el procés sobiranista. Aquest document s'ha adreçat, en el cas del Baix Ripollès, a tots els partits excepte la PxC i el PP.

La territoria de l'ANC de Ripoll per la Independència –que també abasta Gombrèn, les Llosses i Vallfogona- lamenta que no hagin subscrit el compromís ni Fem Ripoll, la coalició que aplega ICV i PSC, ni ERC de les Llosses. En aquest darrer cas, des de l'entitat, consideren que es tracta més "de desídia que no pas d'un posicionament política". "Lamentem que aquestes dues candidatures no hagin segellat el compromís amb el procés sobiranista i que no hagin donat resposta malgrat la insistència de l'Assemblea", assenyalen.

En canvi, sí que han signat el manifest CiU i ERC de Gombrèn, els independents de Les Llosses Participa i CiU de les Llosses; CiU, ERC i la CUP de Ripoll així com Tria per Vallfogona-Acord Municipal així com CiU. A la resta de la comarca s'han adherit al manifest la gran majoria de candidatures de CiU, ERC, la CUP i els independents.
 

Nota de premsa de l'ANC i manifest de compromís amb el procés sobiranista (pdf)