Maria Perramon: «L'alcalde de Ribes hi hauria de ser tots els dies de la setmana»

Entrevista a la cap de llista d'ERC

Maria Perramon
Maria Perramon | Adrià Costa
Arnau Urgell
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:29h

Maria Perramon repeteix com a cap de llista d'ERC de Ribes de Freser. Foto: Adrià Costa


Maria Perramon (Pardines, 1951) encapçala per segona vegada la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Ribes de Freser. Ho fa com a única alternativa –ICV ha deixat de fer llista- davant d'una CiU que acapara set dels actuals nou regidors. Admet que l'objectiu només passa per millorar els resultats de fa quatre anys, obre la porta a entrar al govern encara que Prat mantingui una còmode majoria absoluta i li retreu que no pugui dedicar-se al 100% al municipi. El programa electoral el podeu consultar en aquest enllaç.

- Com afronta la campanya un partit com ERC que en aquest mandat només té una regidora d'un total de nou?

- Amb molta tranquil·litat. Malgrat tenir uns resultats molt adversos fa quatre anys hem fet feina de formigueta. Ara hem de centrar-nos en millorar la nostra i res més.

- A Ribes de Freser s'ha passat en vuit anys de presentar cinc llistes –una de les quals fantasma del PP- a només dues, CiU i ERC. Com ho explica?

- Probablement el moment polític general actual hi té molt a veure. Hi ha un desencís general i desconfiança amb els polítics. Al carrer se'ns reclama unitat i no baralles. Si més no, nosaltres durant quatre anys hem intentat buscar el màxim de consens.

- Només una sorpresa monumental evitaria que Marc Prat revalidi la majoria absoluta. Encara que es produeixi demanaran de formar part del govern?

- Sempre hem dit que el paper dels nou regidors en un municipi com Ribes de Freser és imprescindible. L'oferta l'hem feta al llarg de la campanya i si tornen a tenir majoria absoluta ho reiterarem.

- Vostè fa quatre anys que és regidora. S'ha dit que es planteja cedir el testimoni a la meitat del proper mandat...

- En temps de campanya es diuen moltes coses. No deixa de ser una hipòtesi. Mentre tingui ganes de treballar i il·lusió estaré al peu del canó.

- Com valora els vuit anys de Marc Prat al capdavant de Ribes de Freser?

- Té el seu estil i és respectable. I és cert que durant aquests dos mandats s'han fet coses i el que interessa a tots és que el poble avanci. Abans em preguntava si jo acabaria la legislatura però, en canvi, és molt difícil saber si en Marc Prat hi serà d'aquí un any. Durant aquests quatre anys ha estat una mica aquí i una mica allà. Jo considero que l'alcalde de Ribes hi hauria de ser tots els dia de la setmana. No pot ser que es demani cita i es tardi quinze dies, o fins i tot més, a poder-s'hi reunir.

- Quines propostes fa ERC de cara al proper mandat?

- L'essencial és treballar pel poble de manera que la gent se senti implicada i escoltada. Si es treballa en l'àmbit turístic, l'industrial o els serveis socials que sempre es prioritzin les persones. Sempre han de ser l'objectiu principal.
 
Llista Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)-Ribes de Freser 2015
1. Maria Perramon Mir
2. David Vigo Anglada
3. Jordi Maymó Puig
4. Xavier Oliva Grestemeyer
5. German Josep Ferrer
6. Isabel Font Basagaña
7. Juan Migales Campos
8. Josefa Segarra Casany
9. Carles Cano Sánchez

Suplents

10. Joan Vilaplana Morera
11. Rosa Pous Tenas
12. Cristina Perpinyà Laguna
13. Gil Pau Ricart
14. Mercè Llopart Tusell
15. Elisa Vilarrúbia Casas
16. Isabel Corcoy Mallarach
 

Llista Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Ribes de Freser 2011

Llista Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Ribes de Freser 2007

 

Programa electoral ERC Ribes de Freser 2015 (pdf)

Resultats eleccions municipals a Ribes de Freser 2007-2011

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia