Comencen les obres per fer un mur de contenció al solar de la futura premsa de Comforsa

L'empresa ja ha presentat el projecte de la nova nau

per Redacció , 21 de maig de 2015 a les 07:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Obres de construcció del mur de construcció a la futura premsa de Comforsa. Foto: Adrià Costa


Fa pocs dies van començar les obres per construir un mur de contenció en el solar on Comforsa vol construir la nova premsa de 8.000 tones. L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, ha confirmat que la llicència concedida es refereix exclusivament a aquests treballs que “són totalment independents de la nau en si”.


De fet, fa tot just quatre dies que l'empresa metal·lúrgica va presentar a l'Ajuntament el projecte de la premsa. En una reunió realitzada amb la resta de grups polítics es va decidir que no s'estudiaria ni es prendria cap decisió fins després de les municipals, segons Manso. L'alcalde assegura que el mur de contenció s'hauria hagut d'acabar construint amb o sense nova premsa per assegurar l'estabilitat del terreny.

Després d'analitzar una vintena d'ubicacions –tant a Campdevànol com en altres municipis del Ripollès i de fora de la comarca, Comforsa va decidir ubicar la nova premsa en un solar del carrer Puigmal, a davant de l'antic edifici d'oficines i entre el barri del Roser i la nova escola. L'alcalde Joan Manso, en l'entrevista d'ElRipollès.info, explica l'origen d'haver escollit aquest emplaçament, en el marc d'un conveni entre l'empresa i el consistori.


Solar on Comforsa construirà la nova premsa. Foto: Adrià Costa

 

Participació