Fem Ripoll presenta 40 propostes per superar «retallades i «aturades»

La coalició de PSC i ICV reclama superar "quatre anys de poca iniciativa" | Enric Pérez defineix la candidata Anna Belén Avilés com a "senzilla, implicada i socialdemòcrata de socarrel"

Arnau Urgell
16 de maig del 2015
Actualitzat el 17 de maig a les 18:37h
La llista de Fem Ripoll s'ha presentat aquest dissabte
La llista de Fem Ripoll s'ha presentat aquest dissabte | Arnau Urgell

La llista de Fem Ripoll s'ha presentat aquest dissabte. Foto: Arnau Urgell


Fem Ripoll ha confeccionat un programa electoral amb una quarantena de propostes que pretenen, segons els responsables de la coalició progressista, superar quatre anys marcats per les “retallades”, les “aturades” i la “poca iniciativa”. Aquest dissabte al migdia la candidatura impulsada pel PSC i ICV ha realitzat l'acte central de campanya a la sala Marià Font de la Lira on han presentat el programa i la llista al complet.

Enric Pérez, cap de llista dels socialistes els dos darrers mandats, ha estat l'encarregat de presentar Anna Belén Avilés, el seu relleu. “Ningú en pot dir res de dolent i algun mèrit deu tenir això”, ha assenyalat l'expresident del Consell Comarcal. Ha definit Avilés com una persona “senzilla, col·laboradora, implicada, socialdemòcrata de soca arrel i poc amant de les banderes i els nacionalismes”. Per Pérez, més enllà de les retallades, s'ha viscut un mandat d'“aturades” en qüestions com la variant est mentre que ha assegurat que bona part dels projectes impulsat els ha proposat o corregit l'oposició, posant com a exemple les modificacions al “nyap majúscul” de l'ampliació de la piscina.

“Un programa específic per a Ripoll”

La cap de llista de Fem Ripoll ha reivindicat que es tractava d'un programa específic a Ripoll i “no adaptant-ne un de nacional com han fet altres”. Inclou, entre altres, continuar millorant les escoles públiques –“Fa mal veure les mateixes finestres a l'Escola Maragall que quan jo hi estudiava”, ha afirmat;- no retallar “mai més” un dia de Festa Major; recuperar les guàrdies nocturnes al CAP així com endarrerir el pagament de l'IBI al 30 de juny després del cobrament de la paga doble.

També rebutgen el polígon de les Llosses, reclamen un procés participatiu pels equipaments de la Devesa del Pla, impulsar la fibra òptica i acabar amb “l'abús” de l'accés de vehicles a la zona de vianants del Barri Vell. Finalment, també pretenen crear un esdeveniment potent al tercer-quart trimestre més enllà de “firetes”, així com una aposta “real” pel turisme fent una rèplica operativa de la Farga Palau i “rellançar” la candidatura UNESCO i el Terra de Comtes, entre altres qüestions.

L'acte, que ha acabat amb la presentació de tots els membres de la llista progressista, l'ha tancat Martí Almor, número 2 i coordinador comarcal d'ICV. “El treball en solitari no és el camí, calia unir esforços”, ha afirmat per justificar l'aliança i deixar de fer llista pròpia. “Dedicarem els millors anys de les nostres vides a millorar Ripoll”, ha conclòs amb una frase que ha recordat la d'un expresident blaugrana.
 

Programa complet de Fem Ripoll 2015 (pdf)

 
Llista Fem Ripoll-Candidatura de Progrés (FR-CP) Ripoll 2015
1. Anna Belén Aviés Ramos
2. Martí Almor Dantí
3. Enric Pérez Casas
4. Joaquim Merino Tarruella
5. Marta Tomàs Subirats
6. Marta Gómez Farrés
7. Antoni Sánchez Pérez
8. Maria Roser Martínez Bermúdez
9. Francisco Conde Pedrosa
10. Rubén Cedillo Pestaña
11. Maria Dolores Mena Garcia
12. Julían Paniagua Rubia
13. Lluïsa Ruiz Ortega
14. Irene Lara Vega
15. Alberto Fernández Rodríguez
16. Juan Baz Preciado
17. Josefina del Pozo Álvarez

Suplents

18. Montserrat Torrente Martínez
19. Eudald Fajula Vilamitjana
20. Josep Aureli Izquierdo Pérez
21. Maria Ángeles Molina Vas
22. Jose Pérez Serrano
23. Catalino Cívico Casado
24. Laura Gómez Farrés
25. Rubén Crespo Crespo
26. Susana Dalmau Bueno
 

Llista Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) Ripoll 2011

Llista Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) Ripoll 2007

 

Programa complet de Fem Ripoll 2015 (pdf)

Resultats eleccions municipals a Ripoll 2007-2011

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia