Núria Feliu i Eudald Maideu, padrins del Casament a Pagès

Albert Puigoriol i Elisabet Aznar, els nuvis "reals" de la Festa Nacional de la Llana de diumenge a Ripoll

per Redacció, Ripoll | 15 de maig de 2015 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Eudald i la Maria, els dos capgrossos del Casament a Pagès Foto: Arnau Urgell


La carismàtica cantant Núria Feliu i el doctor Eudald Maideu –pocs dies després de rebre la Creu de Sant Jordi- seran aquest diumenge els padrins del Casament a Pagès. En aquesta ocasió –tal i com va passar l'any passat- els nuvis seran els ripollesos Albert Puigoriol i Elisabet Aznar.


Tot apunta que el temps serà similar al de l'any passat: calor moderada i sense risc de pluja. L'organització, el Centre d'Iniciatives Turístiques, ha apostat enguany per la continuïtat. Un dels pocs canvis, segons explica Sara Motos, és que la comitiva del nuvi arrencarà mitja hora més tard, ho farà cap a dos quarts d'onze del carrer de Sant Antoni. Arribarà poc després de les onze a la plaça SAnt Eudald on recollirà la núvia. Allà es viuran dos dels punts àlgids de la festa amb el ball dels cagrossos de la festa, l'Eudald i la Maria, que es van estrenar el 2014.

També serà el torn del Ball dels Tonadors. És una dansa vinculada a la tosa –en la qual els nois porten tisores i les noies llana- que l'antic esbart dansaire va crear fa més de tres dècades i que després de molt temps desapareguda es va recuperar el 2013.


El Casament a Pagès complementa la Festa Nacional de la Llana que enguany arriba a la 49a edició. La principal activitat, un any més, serà el Campionat de Catalunya d'Esquilar Ovelles que l'any passat va guanyar Jaume Rodríguez. Els organitzadors, el Centre d'Iniciatives Turístiques, manté l'objectiu que sigui declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional. Una altra de les poques novetats d'enguany és que les parades de productes agroalimentaris i artesania se situaran al carrer Sant Pere.
 

Horaris Casament a Pagès i la Festa Nacional de la Llana (jpg)

Programa del Casament a Pagès i la Festa Nacional de la Llana 2015 (pdf)


Casament a Pagès 2014 Foto: Arnau Urgell


Galeries de fotos

Fotos del Casament a Pagès i la Festa Nacional de la Llana 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès 2013 (Joan Parera)

Fotos de la Festa Nacional de la Llana 2013 (Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2012 (Rastres)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2012 (Joan Parera)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2011 (Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2010 (Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2009 (Xevi Mas i Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2008 (Arnau Urgell)

 

Participació