La Junta Electoral ordena retirar les estelades dels edificis públics

Societat Civil Catalana va denunciar 12 estelades al Ripollès –entre un total de 323 municipis- per "vulnerar la neutralitat política" durant la campanya

Arnau Urgell
14 de maig del 2015
Actualitzat el 19 de maig a les 7:14h
Estelada a l'Ajuntament de Ripoll
Estelada a l'Ajuntament de Ripoll | AU

Estelada a l'Ajuntament de Ripoll. Foto: Arnau Urgell


La Junta Electoral Central ha dictaminat que s'ordeni la retirada d'estelades d'edificis públics durant la campanya electoral. La decisió respon a la demanda realitzada per Societat Civil Catalana que va denunciar la presència de dotze ensenyes independentistes hissades en espais públics del Ripollès i 323 arreu del país.

L'entitat espanyolista considera que “es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la campanya” i, per aquest motiu, va instar a l'administració electoral a actuar. L'informe, elaborat a partir de “col·laboració ciutadana”, incloïa estelades d'un total de 323 municipis del país.

Entre les estelades denunciades al Ripollès n'hi ha als ajuntaments –Campelles, Campdevànol, Pardines, Ribes de Freser i Ripoll- però també a les entrades dels pobles –les Llosses, Molló, Planoles, Ribes, Sant Joan i Sant Pau-. La resolució de la Junta Electoral Central –realitzada a petició de la Junta Electoral de Barcelona- es podria traslladar a qualsevol bandera independentista hissada en un edifici o local públic (no fa cap referència a les que puguin estar en places o carrers).

En el cas de Ripoll l'alcalde Jordi Munell –que s'ha assabentat de la resolució per aquest mitjà- ha explicat que encara no tenen constància de la resolució. Ha explicat que en els espais electorals no hi ha cap estelada i no s'ha pronunciat sobre el fet que una de les banderes denunciades sigui precisament la de l'Ajuntament de Ripoll.
 

Resolució de la Junta Electoral Central sobre les estelades en espais públics (pdf)

Llista completa de les estelades denunciades per Societat Civil Catalana (pdf)
 

Estelades del Ripollès denunciades per Societat Civil Catalana
Campdevànol: casa de la vila
Campelles: Ajuntament
Les Llosses: entrada del poble
Molló: entrada del poble
Pardines: Ajuntament
Planoles: entrada del poble
Ribes de Freser: Ajuntament
Ribes de Freser: carrer de la Fonderia-Sant Quintí
Ribes de Freser: Mirador de Ribes de Freser (ermita de Sant Antoni)
Ripoll: Ajuntament
Sant Joan de les Abadesses: entrada del poble
Sant Pau de Segúries: entrada del poble

Estelada al giratori d'entrada de Molló Foto: @pepcoma