Ana Pastor anuncia en plena campanya la licitació del primer tram del desdoblament del tren

La ministra de Foment assegura que aquesta setmana es farà el primer tràmit de la doble via entre Parets i la Garriga, dos mesos després del calendari promès

per Redacció , 13 de maig de 2015 a les 12:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un comboi aturat a l'estació de la Garriga. Foto: Adrià Costa


La ministra Ana Pastor ha anunciat en plena campanya de les municipals la licitació del primer tram del desdoblament parcial del tren. Concretament, es tracta del projecte per duplicar la via entre Parets i la Garriga, al Vallès Oriental. La titular de Foment ha assegurat que la licitació es realitzarà aquesta setmana, dos mesos després que el calendari promès quan es va fer públic el darrer calendari.


El calendari dels tres trams del desdoblament parcial

Els responsables de Foment van explicar fa unes setmanes el calendari del desdoblament parcial del tren, consistent en duplicar la via en dos trams del Vallès Oriental i un d'Osona, que globalment sumen 25 quilòmetres. La inversió estimada de les obres dels tres trams és de 95 milions d’euros i la durada dels treballs es calcula en 18 mesos en cada tram.


El calendari passava inicialment per licitar al març l'estudi impacte ambiental entre Parets i la Garriga així com els projectes constructius de la duplicació de la línia de Parets a Granollers-Canovelles i de les Franqueses a la Garriga en un sol paquet. En canvi, de la Garriga fins a Vic –on inicialment només es duplicarà la línia entre Balenyà i la capital d'Osona- només s'havia de posar a concurs l'estudi d'impacte ambiental mentre que el projecte havia de quedar per més endavant. Els plans de Foment passaven perquè els dos trams vallesans es poguessin començar a construir al llarg del 2016 mentre que l'osonenc es deixaria pel 2017.

Teresa Jordà reclama la cessió de l'estació del Transpirinenc


La diputada i cap de llista d'ERC a Ripoll, Teresa Jordà, ha aprofitat el ple del Congrés espanyol per reclamar la cessió de l'estació del Transpirinenc, que mai ha entrat en servei. La ministra s'ha mostrat oberta a parlar-ne, segons la política republicana.

Jordà, que divendres tornarà a ser Ripoll per afrontar la campanya del 24-M, ha assegurat que fins ara l'única "opció d'ADIF ha estat vendre una estació ruïnosa a preu d’especulació, i que Ripoll no pot assumir". "Només vam aconseguir que el 2005 donessin una inversió de 500.000 euros per arreglar el teulat. Deu anys després aquesta petita inversió s’ha perdut per deixadesa i avui l’edifici torna a ser un focus d’insalubritat i perill", ha conclòs. En aquest sentit ha reclamat que "deixin de posar pegats i llençar diners i es rehabiliti totalment l’edifici i se li doni un ús municipal a favor del patrimoni de tots".

 

Participació