Adif millora deu trinxeres de la línia 3 de Rodalies

Els treballs tindran un cost d'1,2 milions d'euros

Redacció
10 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:12h
Adif ha adjudicat per un import total d'1,2 milions d’euros dos contractes per a les obres de millora de deu trinxeres situades de la línia R3 de Rodalies, que uneix Barcelona amb Ripoll. Per una banda, es tractaran les trinxeres situades als termes municipals de Parets del Vallès (520 metres), Figaró-Montmany (360 metres), dues a Sant Martí de Centelles (180 i 250 metres), Aiguafreda (400 metres) i Centelles (600 metres), amb un cost de 734.498,2 euros i un termini de deu mesos. D'altra banda, s'ha adjudicat el contracte per al condicionament de quatre trinxeres als termes municipals de La Garriga (240 metres), Centelles (360 metres), Balenyà (8.400 metres) i Orís (380 metres), amb un cost de 447.895,7 euros i un termini d'execució de 13 mesos.

L'empresa encarregada dels treballs en les primeres sis trinxeres serà Tecyr Construcciones y Reparaciones, mentre que l'altra serà Ecisa Compañía General de Construcción.

Segons Adif, l'objectiu dels treballs és consolidar aquests elements singulars de la infraestructura ferroviària de la línia Barcelona-Puigcerdà al seu pas pel Vallès Oriental i Osona per garantir majors nivells de seguretat i qualitat per a l'explotació ferroviària. Aquestes actuacions han de permetre minimitzar la probabilitat de despreniment de vegetació i altres materials sobre la via o la catenària que poguessin afectar la circulació, i que els trens passin més ràpid en aquests punts.