La Festa de l'Arbre de Sant Joan, una tradició des de l'any 1899

Els alumnes de 2n d'ESO faran diumenge de guies de natura

Redacció
08 de maig del 2015
Actualitzat a les 7:05h
Sant Joan de les Abadesses va ser el primer municipi del país en celebrar la Festa de l'Arbre un ja llunyà 1899. Aquest diumenge, 10 de maig, els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Escola seran els protagonistes de l'edició del 2015 fent de guies de natura d’una sortida oberta a tothom, on donaran a conèixer els trets més representatius dels boscos per on transcorre l’itinerari que han preparat.

Una passejada agradable per senders i corriols que servirà per entendre la roureda de roure pènol, la pineda de pi roig amb pastures i la verneda. A més, els alumnes han preparat una sorpresa perquè tothom hi pugui participar. L’inici de l’itinerari serà a les 10.00 des de la plaça de l’Abadia.

Aquesta activitat entra dins l’anomenat aprenentatge-servei: una proposta educativa en què els alumnes es formen prèviament amb l’objectiu de donar un servei a la comunitat. Sant Joan de les Abadesses va ser el primer poble a celebrar la Festa de l’Arbre educativa l’any 1899. En aquell moment els alumnes van ajudar a repoblar els malmesos boscos d’aquella època. Ara els toca, després de preparar-se, donar-los a conèixer a la població amb l’ànim d’aprendre per a conservar-los.