Marc Prat: «A Ribes és possible desestacionalitzar el turisme»

L'alcalde amb la majoria absoluta més còmode del Ripollès busca el tercer mandat en uns comicis amb només dues llistes | "El parc natural ha de generar un efecte crida", assegura el candidat de CiU

Arnau Urgell
07 de maig del 2015
Actualitzat el 11 de maig a les 10:57h
Marc Prat, actual alcalde de Ribes de Freser
Marc Prat, actual alcalde de Ribes de Freser | Arnau Urgell

Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser Foto: Arnau Urgell


Marc Prat (Ribes de Freser, 1979) busca revalidar el tercer mandat consecutiu com a alcalde. El polític d'Unió ha vist com ha anat perdent “rivals” ja que si fa quatre anys el PSC i el PP van deixar de fer llista ara ha estat ICV el que ha desaparegut de l'arena municipal. L'amplíssima majoria absoluta de CiU, amb set dels nous regidors, permet a Prat afrontar els comicis amb certa tranquil·litat i posar sobre la taula nous reptes com la imprescindible desestacionalització del turisme.

L'actual alcalde de Ribes de Freser va presentar la seva candidatura el cap de setmana passat. Ho va fer en un Teatre Municipal ple de gom a gom –amb 170 persones ha estat l'acte electoral de la comarca amb més afluència- i acompanyat per la consellera Irene Rigau i la diputada Montse Surroca –la vicepresidenta Joana Ortega va excusar la seva presència a causa d'un problema mèdic-. Més enllà dels reptes de futur –que Prat aborda en una breu entrevista concedida a aquest mitjà abans del míting-, també es va recordar el bon nombre d'inversions realitzades aquesta legislatura malgrat la crisi: l'arranjament del passeig de la Margarideta, la reforma de la piscina, la xarxa de calor de biomassa, l'aparcament de l'entrada sud del municipi així com la vianalització del carrer de les Eres, que aquests dies encara la recta final.

- Com afronta la campanya electoral sent l'alcalde de la comarca amb la majoria absoluta més còmode. Aquest fet li deu donar un punt de tranquil·litat que no tenen altres batlles...

- Assumim el repte amb el mateix nivell d'il·lusió que ho vam fer fa quatre anys i amb el mateix nivell de responsabilitat. En aquest sentit, al marge del resultat que vam obtenir a les darreres eleccions, preparem una campanya absolutament intensa, com hem fet sempre, debatent amb la gent, parlant del programa electoral, explicant el què s'ha fet i el que es vol continuar fent...

Hem preparat un equip potent amb persones que continuen i altres que s'hi incorporen de nou. Per tant, amb aquest equilibri d'experiència i noves visions i opinions intentarem repetir la responsabilitat de liderar el municipi en els quatre propers anys i desenvolupar els elements que considerem bàsics pel seu desenvolupament.

- Ha estat candidat en unes eleccions amb cinc llistes (2007), amb tres (2011) i ara només amb dues. Això fins a quin punt li agrada per tenir “menys competència” i menys contestació a la seva obra de govern o, al contrari, mostra una pèrdua de pluralitat al municipi?

- Fa vuit anys hi havia cinc candidatures –quatre més una de fantasma del PP- i aleshores es va passar a tres (CiU, ICV i ERC). En les dues ocasions teníem un repte i era el d'intentar generar la màxima cohesió a l'entorn de la feina que realitzava el consistori. Veníem d'una legislatura molt convulsa, molt turbulenta, amb moltes discrepàncies i crítiques, i el que vam apostar va ser per intentar redreçar el rumb. Nosaltres no creiem amb aquell Ribes de Freser sinó amb el debat, el diàleg, l'aproximar posicions i, per tant, desenvolupar entre tots un municipi on tothom s'hi pugui sentir còmode. Això és el que hem intentat i pot ser que la conseqüència hagi estat la reducció de llistes però, en cap cas, la nostra actitud de cara al futur canviarà.

- Quins són els eixos del programa que presenten a les municipals del 24 de maig?

- Hem plantejat un programa electoral en el que es planteja que Ribes faci un salt endavant en la seva projecció turística. És evident que bona part de l'economia del municipi se sustenta en el turisme i, per tant, creiem que s'ha de millorar a nivell de promoció. Hem de ser molt més dinàmics, atraure molts més visitants i tenim reptes com el del parc natural que ha de poder generar un efecte crida. Tot plegat sense renunciar a elements tan importants com seguir desenvolupant equipaments que permeten millorar la qualitat de vida dels ribetans.

- Ribes té la mala fama de ser un poble gairebé “mort” els dies laborables i que no s'hi cap els festius. Es pot solucionar aquesta situació?

- És un element que hem de poder trencar. Plantegem elements per desestacionalitzar el turisme perquè no només en volem d'estiu, hivern i caps de setmana. Creiem que es poden fer moltes coses per portar gent els dies laborables. El parc natural pot ser un bon element per treballar en aquesta direcció i en el cas de Vall de Núria també hem iniciat converses per canviar algunes dinàmiques.
 
Llista Convergència i Unió (CiU) Ribes de Freser 2015
1. Marc Prat Arrey
2. Francisco Vardera Rosell
3. Cosme Damían Moreno Hermoso
4. Núria Ibáñez Resplandís
5. Joan Albamonte Ventayol
6. Carlota Pajares Tubau
7. Xavier Perpinyà Colomer
8. Roser Conesa Villaroya
9. Mireia Alerm Rodríguez

Suplents

10. Jordi Aguerri Yuste
11. David Salomó Casals
12. Neus Pau Solà
13. Carlos Mateu Duran
14. Marta Martínez i Serrat
15. Sònia Hernàndez Torres
16. Josep Manuel Laliena Carol
17. Eugeni Casals Guix
18. Ramon Riu Corcoy
 

Llista Convergència i Unió (CiU) Ribes de Freser 2011

Llista Convergència i Unió (CiU) Ribes de Freser 2007

 

Resultats eleccions municipals a Ribes de Freser 2007-2011

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia