Fem Ripoll reclama un procés participatiu sobre els futurs equipaments de la Devesa del Pla

Redacció
07 de maig del 2015
Fem Ripoll, a la Devesa del Pla
Fem Ripoll, a la Devesa del Pla | Fem Ripoll

L'equip de Fem Ripoll, a tocar de les obres de la Devesa del Pla. Foto: Fem Ripoll


Fem Ripoll vol un procés participatiu per tal que els veïns de la carretera de Barcelona es pronunciïn sobre quins equipaments construir a la zona de la Devesa del Pla. D'aquesta manera, mantenen la negativa a destinar bona part dels 1,75 milions d'euros que la propietat invertirà al sector a un firal i aposten per diverses actuacions, entre les quals analitzar la viabilitat d'un casal de gent gran o d'una nova llar d'infants.

La coalició formada per PSC i ICV veu diversos aspectes “obscurs” en el desenvolupament del sector. Concretament, assenyalen la permuta de terrenys municipals valorats en 150.000 euros per facilitar l'accés a l'aparcament del Mercadona; la “insistència en mantenir el firal com a únic equipament oblidant els serveis a les persones del barri més poblat”, la “manca d’interès per solucionar els previsibles problemes de trànsit a l'encreuament del carrer Núria i la carretera de Barcelona” així com el “procedir poc ètic del regidor Marc Grifell” pel fet de deixar el càrrec per passar a dirigir les obres “després d’haver votat favorablement tots els passos” en la tramitació del projecte.

La cap de llista Anna Belén Avilés recorda que “sempre han cregut amb la necessitat de desenvolupar la zona” però que “no ha de ser a qualsevol preu”. En aquest sentit considera que els veïns del barri han de poder participar en la decisió sobre on es destinen els 1,75 milions del conveni amb la propietat. Els quatre punts prioritaris per Fem Ripoll són l'eliminació de les barreres arquitectòniques del pont de Calatrava; una pista esportiva i zona infantil per descongestionar la de la plaça de la Sardana; obrir un vial permanent des de Castelladral així com el procés participatiu per definir quin equipament municipal necessita el barri proposant, com a opcions, una llar d'infants i un casal d'avis, entre altres possibilitats.