Les pimes del Ripollès constaten una lleu millora de l'economia

Acte a Ripoll previ al congrés de petites i mitjanes empreses

per Redacció , 7 de maig de 2015 a les 06:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Acte previ a Ripoll al Congrés de Pimes. Foto: UIER


Les petites i mitjanes empreses del Ripollès constaten una lleu millora de l'activitat econòmica i l'impuls de l'exportació. Ho van fer aquest dimecres a la tarda en un acte realitzat a la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) previ a la celebració del II Congres de Pimes de Catalunya de la patronal FEPIME. El congrés pretén analitzar l’estat actual de les petites i mitjanes empreses catalana arreu del territori i elaborar un memorial de propostes de millora que es lliurarà al Govern el proper estiu.


Les pimes del Ripollès van destacar en la trobada la percepció de lleu millora de l’activitat, però van constatar la necessitat de consolidar la recuperació amb un increment de la demanda i la recuperació de la inversió pública. Els empresaris reunits –representants de la Cambra de Comerç de Girona, la Unió de Botiguers de Ripoll, el Gremi de Fusters i l’Associació d’ Hosteleria del Ripollès- van valorar el sosteniment de l’impuls empresarial que han suposat les exportacions, que s’han més que triplicat en aquests anys de crisi econòmica. També, d’entre les qüestions tractades, van destacar la importància de millorar les infraestructures de comunicació i l’accés de les empreses al finançament, que encara és massa costós i complex. En aquest punt, això sí, els empresaris del sector del comerç van assenyalar una certa millora en el finançament de les compres.

El II Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2015 finalitzarà els primers dies del mes de juliol a Barcelona. El congrés consta d’un total d’11 trobades sectorials als diferents territoris on es tractaran les principals qüestions transversals des de la perspectiva de les pimes. La presidenta de FEPIME, María Helena de Felipe, té l’objectiu d’escoltar les propostes dels empresaris i els territoris per tal de tancar un document molt “pràctic i realista que ens ajudi a treballar en la consolidació de la recuperació”. De fet, el lema de les trobades és “Les pimes: clau de la recuperació” i el propòsit és conèixer els eixos de treball per créixer i treballar més intensament en els espais de millora que en aquest moment representen un obstacle per a les petites i mitjanes empreses.

 

Participació