Pau Romero dimiteix de l'executiva gironina del PP per la corrupció i les «llistes fantasma»

L'empresari va ser el primer cap de llista dels populars a Sant Joan

Redacció
05 de maig del 2015
Actualitzat el 07 de maig a les 10:40h
Pau Romero
Pau Romero | Adrià Costa

Pau Romero, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Pau Romero ha presentat recentment la dimissió com a membre de l'executiva del Partit Popular de les comarques gironines. La decisió, que ahir va avançar el “Diari de Girona”, està provocada perquè sent “vergonya” pels casos de corrupció vinculats al partit així com per les “llistes fantasma”. Es dóna la circumstància que els populars han omplert la candidatura de Sant Joan de les Abadesses, població on va ser el cap de llista fa quatre anys, amb persones de l'entorn de Getafe.

Romero, a banda de ser el primer candidat del PP a Sant Joan, també va formar part de la candidatura a les eleccions al Parlament del 2012. A més, des del juny d'aquell any es va convertir en secretari de l'àrea de Comarques Interiors de l'executiva dels populars a Girona. El càrrec suposava encarregar-se de la Garrotxa i la Cerdanya, a banda del Ripollès.

Pau Romero, el dia que va entrar a formar part de l'executiva del PP gironí. Foto: PPC


L'empresari santjoaní s'ha acomiadat del partit –va presentar la dimissió a Enric Millo, president dels populars a Girona- amb retrets. En declaracions al “Diari de Girona” va assegurar sentir “vergonya” i va afirmar que es nega a ser “còmplice d'uns corruptes”. També lamenta la “mala organització del partit a Girona" i el fet de "col·locar els amics i no la gent vàlida en càrrecs rellevants". A més, assegura que les “llistes fantasma” són un “frau i una estafa”.

Enric Millo ja s'ho veia a venir

Enric Millo, també al “Diari de Girona”, va assegurar que ja es veia a venir la decisió de Romero ja que “feia un any que no participava de les decisions del partit ni era un militant actiu”. El diputat al Parlament respecta la decisió de l'exalcaldable santjoaní però recorda que en “un partit en el qual les discrepàncies es parlen internament”. Les declaracions de Millo contrasten amb les realitzades per Concepció Veray, diputada al Congrés i regidora de Girona, fa poques setmanes a ElRipollès.info. Admetia que Romero difícilment repetiria com a cap de llista per motius laborals però recordava que continuava a l'executiva i que “comptaven amb ell per al futur”.