L'HC Ripoll només pot empatar amb la Garriga i l'ascens ha d'esperar

Actualitzat a les 7:25h
Empat de l'HC Ripoll
Empat de l'HC Ripoll | Arnau Urgell

L'HC Ripoll no va poder derrotar la Garriga. Foto: Arnau Urgell

La festa estava a punt però es va haver d'ajornar. L'HC Ripoll només va poder empatar amb la Garriga (2-2) i l'ascens a Primera Nacional Catalana haurà d'esperar. Això sí, els homes de Dani Viñas només necessiten un punt per pujar i, fins i tot perdent per menys de quatre gols a la pista del Vilassar el cap de setmana vinent, recuperaran una categoria que van perdre fa set temporades. A manca de quatre jornades l'equip ripollès suma 61 punts, per 54 del Folgueroles, 49 del Vilassar i 48 del Sentmenat.

Dissabte al vespre el pavelló es va omplir d'aficionats amb ganes de celebrar l'ascens després d'una temporada perfecta. Els de Ripoll van anar per feina i al minut 6 guanyaven per 2 a 0 i semblava que el partit seria un tràmit. Vergés va marcar el primer gol (minut 3) en una jugada individual i mig caient mentre que el segon el va marcar Ferrer rematant una passada de Sabata.

Amb el marcador favorable el partit va girar com un mitjó i el joc dels locals va esdevenir més inconnex. La Garriga es va treure el domini del damunt i va enviar dues boles als pals de la porteria defensada per Moi Adam. Vergés també va xutar al pal dels vallesans, tot i que el gol rondava molt més la porteria ripollesa. Així va arribar el 2-1 abans del descans en un xut llunyà que va sorprendre a la defensa verd-i-blanca.

Al segon temps el Ripoll va sortir a buscar la victòria però els seus davanters no van poder concretar les diverses ocasions que van tenir. Ni tan sols va rendibilitzar els dos minuts de superioritat que va disposar per una exclusió visitant. Després dels primers minuts d'embranzida el joc es va espesseir i els nervis van arribar al pavelló municipal.

La Garriga va aprofitar-ho per marcar l'empat (minut 39) gràcies a la falta directa per la desena falta local. Seguidament el Ripoll es va quedar amb un home menys per blava a Vergés, però el rival tampoc va aprofitar-ho. Tot i tenir els dos minuts d'inferioritat Sabata va disposar d'una falta directa que no va aconseguir concretar. En els darrers minuts de partit la Garriga encara hagués pogut marcar en dos xuts al pal (minuts 43 i 49). Per ganes també hauria pogut fer-ho el Ripoll, tot i que en aquesta ocasió va jugar amb més cor que cap.

Malgrat la derrota del Sentmenat a la seva pista davant del Folgueroles (2-5), el Ripoll no va poder celebrar l'ascens en diferit perquè el Vilassar va aconseguir una victòria a Centelles (2-6) que el situa a dotze punts: exactament els que manquen per jugar. El partit Vilassar-Ripoll del proper cap de setmana serà una nova ocasió per assolir l'objectiu dels homes de Dani Viñas. Fins i tot una derrota per menys de quatre gols, podria servir.