Els independents de Camprodon es postulen com a alternativa de govern

Junts Fem Camprodon, liderats per Xavi Sala, neix per treballar "a vuit anys vista" | "El primer beneficiat de trencar la majoria absoluta serà el poble", diuen

Arnau Urgell
03 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de maig a les 14:01h
Junts Fem Camprodon
Junts Fem Camprodon | JFC

La candidatura de Junts Fem Camprodon, encapçalada per Xavi Sala. Foto: JFC


Una de les grans novetats –i incògnites- de les municipals al Ripollès és l'aparició d'una agrupació d'electors a Camprodon. Junts Fem Camprodon, la denominació definitiva de la candidatura, neix amb vocació d'alternativa de govern i per anar més enllà dels comicis del 24 de maig. “El grup s'ha format per treballar amb un horitzó de vuit anys”, explica Xavier Juncà, número dos d'una llista encapçalada per Xavi Sala. Assegura que són molt transversals ja que hi ha quatre o cinc persones històricament vinculades a CiU –com el cap de llista que n'havia estat regidor-, tres o quatre que mai s'havien posicionat i alguna més relacionades tradicionalment amb ERC i, fins i tot, el PSC.

El logo de la candidatura consisteix en la silueta del pont Nou amb fons groc, les lletres JFC i les quatre barres. Pels integrants de Junts Fem Camprodon l'àmbit local és l'ideal per treballar deslligats de les dinàmiques del partit tal i com “ha demostrat l'ANC” en el marc del procés sobiranista. Consideren que al municipi “manca sentiment camprodoní per tirar les coses endavant” i que la “politització ha partit el poble”.

El procés per bastir l'agrupació d'electors no ha estat fàcil. De fet, quan la van presentar se'ls va notificar que la llista vinculada al PSC, encapçalada per l'alcalde Esteve Pujol, utilitzava el nom Tots per Camprodon, el mateix que els independents “havien escollit entre una vintena d'opcions”. “Als partits els ha anat bé tenir un sistema molt tancat però hem pogut demostrar que es poden superar tots els impediments per entrar-hi”, assegura el número dos de la candidatura.

“No és bo tants anys governant”

Camprodon és el municipi del Ripollès amb un alcalde més longeu. Esteve Pujol porta 20 anys al capdavant del consistori –setze dels quals amb majoria absoluta- i aspira a encadenar la sisena legislatura consecutiva. “Ni a Camprodon ni enlloc no és bon tants anys seguits governant. Segurament s'hauria de limitar a dos mandats”, opina Xavier Juncà.

Evidentment, com la resta de formacions que no governen actualment, el gran objectiu de Junts Fem Camprodon és trencar la majoria absoluta dels socialistes. “Si no es repeteix s'obrirà molt el joc polític i el primer beneficiat serà el poble”, assegura el número dos de la llista que evita entrar en possibles aliances postelectorals.

A l'espera de publicar el programa, tres dels eixos de l'agrupació d'electors són “recuperar l'ànim i orgull per fer un Camprodon més participatiu”; aconseguir un ajuntament més transparent així com apostar per la “singularitat turística” de la Vall de Camprodon.
 
Llista Junts Fem Camprodon (JFC) Camprodon 2015
1. Francesc Xavier Sala Pujol
2. Xavier Juncà Morer
3. Núria Mas Soler
4. Xavier Rigat Gardella
5. Jordi Juncà Tenas
6. Àngel Coma Capel
7. Francisco Pagès Mingorance
8. Francesc Xavier Vila Corbella
9. Maria Sauquet Fernàndez
10. Pere Pujol Costa
11. Ana Mestres Casanova

Suplents

12. Josep Roca Monfort
13. Marc Riera Feliu
14. Joan Tarruela Febrer
15. Esther Clarena Gamisans
 

Resultats eleccions municipals 2001-2007 municipi per municipi

Resultats municipals 2011-2007 a Camprodon

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia