Salvi Fargas i Dolors Morcillo, els més ràpids en pujar al Puig Cerverís

Guillem Vilalta i Eric Moya completen el podi del primer Km Vertical de l'Esquella de Pardines

Dolors Morcillo, guanyadora del KV de Pardines
Dolors Morcillo, guanyadora del KV de Pardines | Arnau Urgell
Redacció
02 de maig del 2015
Actualitzat el 05 de maig a les 12:47h

El jove Jan Margarit, per davant de Salvi Fargas. Foto: Arnau Urgell


Salvi Fargas i Dolors Morcillo han estrenat aquest dissabte el palmarès del Km Vertical de l'Esquella de Pardines, una prova de nova creació i que unia per la via recta la localitat de la Vall de Ribes amb el Puig Cerverís. La cursa, amb un centenar de participants, proposava salvar els 1.000 metres de desnivell en només 3,2 quilòmetres de recorregut.

Fargas, un dels grans especialistes del país en quilòmetres verticals, s'ha imposat amb un temps de 41 minuts i 30 segons, 26 segons menys que Guillem Vilalta, guanyador fa pocs dies al Km Vertical de Ribes de Freser. Eric Moya, tot i tenir problemes al turmell, ha completat el podi amb un mínim avantatge sobre el jove vallesà Jan Margarit, que aquests dies ha estat de pretemporada amb les promeses de l'equip Salomon a Limone Sul Garda.

En categoria femenina Dolors Morcillo ha complert els pronòstics i ha vençut amb un temps de 55 minuts i 44 segons. El podi l'han completat Alba Martínez (56:14) i Laia Cuevas (57:15).

El Km Vertical, amb inscripcions gratuïtes, servia per escalfar l'ambient de cara a la segona edició de la cursa de 21 quilòmetres que el proper 8 d'agost repetirà un circuit "ultraexigent", en paraules dels organitzadors. El palmarès el 2014 el van estrenar Aleix Fàbregas i Mesi Arcos.

Dolors Morcillo, guanyadora del Km Vertical de l'Esquella de Pardines. Foto: Arnau Urgell

 
Entre el sol i la boira

La cursa ha arrencat a les 10 del matí des del centre de Pardines. Ho ha fet amb una sortida individual on cada participant arrencava amb 15 segons de diferència. Superat el primer terç d'ascensió, a la pista que uneix Ribes Altes i Tregurà, el més ràpid era Guillem Vilalta (19:36) amb un segon de marge sobre Salvi Fargas i cinc sobre Jan Margarit. Les posicions s'han mantingut al segon punt intermedi, amb més de 600 metres d'ascens sobre les espatlles. Vilalta (24:17) tenia sis segons sobre Fargas mentre Margarit mantenia la tercera posició (24:42) amb quasi mig minut sobre Eric Moya, una diferència que li ha pogut retallar en la part més alpina de la prova.

La cursa s'ha desenvolupat amb una meteorologia canviant on la boira i els núvols baixos només han permès ullades de sol puntuals. A la part intermèdia del recorregut les temperatures han oscil·lat entre els 13 i 15 graus, força agradables per l'època.
 
KV Esquella PardinesAtletaTempsClub/equip
1r classificatSalvi Fargas Busquets0:41:30 
2n classificatGuillem Vilalta Reixach0:41:56 
3r classificatEric Moya Rodríguez0:42:46 
4t classificatJan Margarit Solé0:42:50 
5è classificatPep Montsant i Espígol0:43:18 

Classificació completa KV Esquella de Pardines 2015 (pdf)

 
KV Esquella PardinesAtletaTempsClub/equip
1a classificadaDolors Morcillo López0:55:44 
2a classificadaAlba Martínez Gil0:56:14 
3a classificadaLaia Cuevas Martí0:57:15 

Classificació completa KV Esquella de Pardines 2015 (pdf)

 

Fotos del Km Vertical de l'Esquella de Pardines 2015 (Arnau Urgell)

Fotos de L'Esquella de Pardines 2014 (Josep Maria Montaner)