Picabaralla política per uns abocaments al Ter a Ripoll

L'oposició retreu que s'aboquin aigües residuals provinents de la carretera de Barcelona directament al riu i el govern els recorda que ja passava fa quatre anys | Les obres per arreglar-ho van començar dilluns

Arnau Urgell
29 d'abril del 2015
Actualitzat el 02 de maig a les 8:49h
Ripoll va celebrar aquest dimarts el darrer ple de la legislatura. Ho va fer en una sessió de tràmit i amb un evident ambient preelectoral amb la celebració, per exemple, del tradicional sorteig de meses. Més enllà d'aprovar per assentiment un parell de tràmits urbanístics, el principal debat es va centrar en un abocament d'aigües residuals al Ter provinent de la carretera de Barcelona de Ripoll.

L'oposició va retreure a l'equip de govern la situació a tocar de les obres de la Devesa del Pla. “Està absolutament descontrolat, brut i fastigós”, va assegurar la republicana Teresa Jordà mentre que el socialista Enric Pérez va mostrar diverses imatges de l'espai. La rèplica va ser en forma de contraatac ja que el regidor Xavier Cima, responsable d'urbanisme i de medi ambient, va assegurar que l'abocament “fa molt temps que hi és” i que del “2007 al 2011 l'havien denunciat reiteradament”.

Precisament aquest dilluns van començar els treballs per solucionar-ho consistent en enllaçar el col·lector amb el general que hi ha a l'altra banda del Ter. “Les obres es faran amb la inversió privada de la Devesa del Pla”, va explicar el regidor de CiU que va assegurar que no havien començat fins ara ja que mancaven els permisos de l'ACA.

Teresa Jordà: “A la legislatura passada es van resoldre 30 punts negre”

Les explicacions de Cima no van satisfer l'exalcaldessa Teresa Jordà. “A la legislatura passada es van resoldre 30 punts negres d'abocaments. Dir que fa quatre anys ho denunciaven és una mica ridícul ja que han arribat a l'últim plenari i encara no està resolt”, va assegurar.

Enric Pérez, per la seva banda, també va denunciar que un aprofitament forestal a l'entorn de la riera dels Molins de Vilardell havien deixat tota la brancada sencera. “De cara a l'estiu pot ser un polvorí. No és competència municipal però s'hauria d'alertar a l'administració que pertoqui”, va assenyalar el portaveu socialista. L'alcalde Jordi Munell, per la seva banda, va assegurar que en tenien coneixement i que els treballs s'havien fet al terme de les Llosses però amb una pista d'accés des del de Ripoll.

El vídeo de la Guerra Civil continua portant cua

L'equip de govern també va demanar explicacions a l'oposició. Concretament, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Creixans, va recordar que encara no se li havia donat resposta oficial sobre la sentència que obliga al consistori a pagar 18.500 per un vídeo sobre la Guerra Civil. Entre altres qüestions, va revelar que el Síndic de Greuges havia enviat quatre cartes al consistori per no pagar el documental a Zeba Produccions i que el cas va estar a punt d'arribar al Parlament. A més, va insistir que no s'hauria d'haver contractat directament sinó fer un concurs. L'exalcaldessa Teresa Jordà va admetre “errors polítics i/o administratius” però va amagar cap tipus d'“amiguisme”.