ERC de Sant Joan vol convertir pisos buits en apartaments turístics

Sergi Albrich, Lluïsa Pérez i Elisenda Guillaumes
Sergi Albrich, Lluïsa Pérez i Elisenda Guillaumes | ERC Sant Joan de les Abadesses
Redacció
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:15h
La projecció turística de Sant Joan de les Abadesses serà, de ben segur, un dels temes protagonistes de campanya. ERC, per exemple, ha proposat convertir pisos buits de la Vila Vella en apartaments turístics. També reclama ampliar l'aparcament de can Crehuet així com promoure la connexió de la Ruta del Ferro tant amb la Vall de Camprodon com amb la Garrotxa.

El cap de llista Sergi Albrich, juntament amb Elisenda Guillaumes i Lluïsa Pérez, números 2 i 3 de la candidatura, van desglossar dissabte algunes de les propostes dels republicans per dinamitzar el turisme, el comerç i l'economia local els propers quatre anys. “Proposem treballar per l'ampliació de l'aparcament de can Creuhet i la reconversió de pisos buits, especialment a la Vila Vella, amb apartaments turístics. Una col·laboració entre particulars i ajuntament que permetria disposar de més llocs per dormir al centre de la vila a curt termini i incidir positivament en l'àmbit turístic, comercial i econòmic facilitant que els turistes restin més d'un dia al nostre municipi”, explica Albrich. “Actualment al centre de vila disposa de menys de 10 places d’allotjament i difícilment podem ser un poble veritablement turístic amb tant poca oferta. El mateix temps permetria donar un nou ús a molts pisos buits de Sant Joan”, afegeix.

A més, segons assenyala Elisenda Guillaume, és necessari “establir un full de ruta compartit entre agents públics i privats per transformar Sant Joan amb un veritable destí turístic” per aprofitar, entre altres, els 20.000 visitants anuals del Monestir i que no es queden al municipi.
 
Llista completa Esquerra Republicana (ERC) Sant Joan de les Abadesses 2015
1. Sergi Albrich i Viñas. 32 anys. Llicenciat en Geologia i màster en Govern Local. Actualment està finalitzant els estudis de doctorat. És regidor a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses des de fa sis anys i és president de la secció local d’ERC. Va ser president del grup Esplai Somnis i ha estat membre de la junta de la Unió Excursionista de Sant Joan. Coautor del monogràfic del programa de la Festa Major de l’any 2008 i de diversos articles científics i autor de la monografia "La línia de terme, una eina bàsica per la gestió municipal". Participa activament amb l’agrupació local de l’Assemblea Nacional de Catalunya i treballa com a geòleg.

2. Elisenda Guillaumes i Cullell. 37 anys. Doctora Enginyera Agrònoma. Ha col·laborat i ha format part de diferents entitats del municipi com ara el Grup Esplai Somnis, el SAT Teatre Centre, la Unió Excursionista i la Veu de Sant Joan. Ha sigut membre de la junta municipal de la Llar d’Infants i actualment és representant de l'AMPA al Consell Escolar de l'IE Sant Joan. Ha col·laborat en diverses publicacions locals com ara l’editada pel Centenari de la Festa de l’Arbre l’any 2000 i a l’edició de la revista "SJA" l’abril del 2012. Treballa a la Gerència de Serveis d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i és directora del Parc del Castell de Montesquiu. Mare de la Jana i la Júlia.

3. Lluïsa Pérez i Castro. 46 anys. Tècnica en dietètica i nutrició i auxiliar d’infermeria especialitzada en fisioteràpia i rehabilitació. És vicepresidenta de l’Associació de Dones de Sant Joan de les Abadesses i ha sigut membre de l’AMPA del SES Sant Joan. És regidora a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses des de l’any 2011 i participa amb l’agrupació local de l’Assemblea Nacional de Catalunya. Treballa com a professional en l’àmbit de la dependència de les persones grans. Mare de la Marina i de l’Abril.

4. Anna Nicolau i Moyés. 42 anys. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, secció Pedagogia. Col·labora amb la Unió Excursionista i al Club Triatló de Sant Joan de les Abadesses. Sòcia-treballadora en una empresa cooperativa d'atenció a les persones com a Responsable de Desenvolupament de Servei i Gestió del Coneixement.

5. Joan Franch i Pujol. 33 anys. Entrenador dels cadets i jugador amb els veterans del CE Abadessenc. Treballa en una empresa cervesera multinacional de gestor comercial a la demarcació de Girona. Pare d’en Cesc.

6. Eva Clota i Santoro. 45 Anys. Secretària de l’Associació de Dones de Sant Joan de les Abadesses i secretària d’organització de la secció local d’ERC. Treballa en una empresa d’informàtica de la comarca. Mare de la Meritxell.

7. Marta López i Tallant. 36 anys. Diplomada en treball social i postgrau en mediació i resolució de conflictes. Vinculada a l’AMPA de la llar d’infants el Molí Petit i, des d’aquest curs, n’és la presidenta. Actualment desenvolupa la seva tasca professional com a treballadora social de la Fundació Privada Tutelar del Ripollès i, anteriorment, com a treballadora social en el sector de la gent gran. Mare de la Berta i de l’Àuria.

8. Josep Bassaganya i Call. 39 anys. Diplomat en gestió i administració pública i llicenciat en ciències polítiques. Va ser regidor d’hisenda del consistori l’any 2007 i és membre d’Òmnium Cultural, de l’Assemblea Nacional de Catalunya i secretari de finances de la Federació Comarcal d’ERC. Funcionari del cos superior de la Generalitat de Catalunya.

9. Jaume Arqués i Carbonell. 43 anys. Durant vuit anys va ser membre dels Geganters de Sant Joan i va col·laborar amb el grup Esplai Somnis. És nét de Ramon Arqués i Llurella, l’alcalde santjoaní d’ERC que es va mantenir més temps en el càrrec durant el convuls període de la Segona República Catalana i ja un cop iniciada la Guerra Civil espanyola. Actualment treballa en una empresa de fabricació de motlles de la comarca. Pare de la Marina i en Narcís.

10. Emma Carbonell i Roqué. 39 anys. Perruquera i emprenedora. Regenta el seu propi negoci i és la secretària de l’AMPA de l’IE Sant Joan. Mare d’en Sergi i de l’Adrià.

11. Àngel Martínez i Comas. 64 Anys. Va ser regidor del primer ajuntament democràtic de Sant Joan i president del Consell Esportiu del Ripollès. Ha estat president del CE Abadessenc durant quatre anys i actualment és entrenador de l’Escoleta del nostre equip de futbol. Avi d’en Pau, d’en Guiu, d’en Berenguer, de la Berta i de la Carla.

Suplents

12. Eva Bartrina i Portell. 39 anys. Diplomada en Relacions Laborals, Graduat Social. Regidora al consistori entre els anys 2003 i 2007 al capdavant de les àrees d'Ensenyament, Joventut i Habitatge. Coimpulsora de l'establiment de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) a Sant Joan. Membre fundadora de l'associació d'Amics del Cava. Sòcia i cap del Departament Laboral de Bartrina Consultors. Mare de l'Aina i en Bernat.

13. Adrià Roca i Rada. 24 anys. Enginyer en Informàtica. Treballa en una empresa de desenvolupament web i col·labora amb La Veu de Sant Joan i el JAS. Portaveu de les JERC al Ripollès.

14. Laia Capdevila i Mas. 23 anys. Graduada en Economia. Actualment cursa un màster de Desenvolupament Directiu i Auditoria i treballa d’auditora en una firma de serveis professionals internacional. Presidenta del grup Esplai Somnis i portaveu de les JERC de Sant Joan de les Abadesses.

15. Joan Muro i Juanola. 65 anys. Treballa en una empresa familiar dedicada al sector de la perruqueria. Forma part de la junta de la Penya Blaugrana de Sant Joan i és soci del CE Abadessenc i de l’agrupació local de l’Assemblea Nacional de Catalunya. És el responsable de relacions amb la Federació Comarcal d’ERC. Avi de l’Aina, d’en Roger, de la Jana i de la Carla.

16. Joan Juncà i Puxeu. 67 anys. Va ser un dels primers portadors dels gegants de Sant Joan i vocal del CE Abadessenc. També ha col·laborat amb diverses iniciatives com la volta ciclista i la festa de la Vila Vella. Avi de l’Àlex, en David, la Jana i la Paula.

17. Roser Sala i Saña. 46 anys Va ser regidora de Medi Ambient, Agricultura, Turisme, Comerç i Indústria entre els anys 2003 i 2007, i va ser la responsable de la instauració del sistema de recollida porta a porta que ha permès reciclar quasi un 80% dels residus municipals. Bibliotecària a la biblioteca de l’institut Abat Oliba de Ripoll. Mare d’en Guillem, l’Estel i l’Arlet.

18. Montse Arla i Rodríguez. 53 anys. Extreballadora del tèxtil, viu a la Còlonia Llaudet. Actualment és cuidadora familiar. Mare de l'Arnau i de l'Alba.

19. Josep Bosc i Canal. 70 anys. Fa 54 anys que és soci de la UE de Sant Joan i en fa 21 que col·labora i és responsable de l’organització de la Via Romana de Capsacosta. Ha col·laborat i col·labora amb moltes entitats i activitats del nostre poble com ara l’antiga festa del carrer Pere Rovira, l’AMPA del Mestre Andreu, el Pessebre Vivent, la Veu de Sant Joan, el Casal de Jubilats i Pensionistes i el Pla d’Estràngol, entre altres. És avi d’en David, de l’Èric, d’en Pau i d’en Jordi.

20. Joan Àlvarez i Pujol. 34 anys. Enginyer tècnic industrial especialitzat en electrònica industrial. Regidor a l’ajuntament de Sant Joan entre els anys 2005 i 2011, gestionant l’àrea de Joventut, Noves Tecnologies i Promoció Econòmica entre els anys 2005 i 2007, i segon tinent d’alcaldia l’any 2007. Conseller comarcal del Ripollès, entre els anys 2005 al 2007, i del 2009 al 2011, gestionant l’àrea de Joventut i Cultura. Va ser un dels fundadors del JAS i havia estat membre de la comissió de festes, col·labora activament amb l’agrupació local de l’ANC.

21. Aleix Caballeria i Bosch. 29 anys. Guionista segons estudis. Ha estat president del JAS, de l'Alimentem el Mite i de la Comissió de Festes, i ha estat membre del Grup Esplai Somnis. Persona molt involucrada al poble durant els darrers anys. Actualment project manager, especialitzant en màrqueting i comerç electrònic d'una empresa de disseny. Emprenedor, ha creat el seu propi negoci; el Bar Nervis.
 

Llista ERC Sant Joan de les Abadesses 2011

Llista ERC Sant Joan de les Abadesses 2007

 

Resultats eleccions municipals 2001-2007 municipi per municipi

Resultats municipals 2011-2007 a Sant Joan de les Abadesses

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia