La Nit Solidària del Rotary Club recull fons per al càncer de còlon

Tres-centes persones assisteixen a Sant Joan a un sopar presidit per Boi Ruiz, conseller de Salut

Nit Solidària del Rotary Club del Ripollès
Nit Solidària del Rotary Club del Ripollès | Rastres Fotografia
Redacció
28 d'abril del 2015
Actualitzat el 30 d'abril a les 8:11h

Unes 300 persones van assistir a la Nit Solidària del Rotary Club. Foto: Rastres Fotografia


El Rotary Club del Ripollès va aplegar dissabte a la nit 300 persones en la segona Nit Solidària. En aquesta ocasió la vetllada pretenia recaptar fons per al denominat Programa de detecció precoç de còlon i recte (PDPCCR). La iniciativa, que vol avaluar tots els homes i dones de 50 a 69 anys del Ripollès, la Garrotxa i Osona, tira endavant gràcies al finançament privat ja que el 42% dels 539.000 euros del cost dels dos primers anys del programa els aporten els Rotary.

El sopar de la Nit Solidària, que es va celebrar en un restaurant de Sant Joan de les Abadesses, el va presidir el conseller Boi Ruiz que va elogiar la “iniciativa sorgida de la societat civil” per fer possible que la sanitat pública ofereixi aquest programa de prevenció del càncer. Josep Maria Padrosa, director de Catsalut, així com Joan Saló, cap territorial de la Unitat Digestiva i Josep Tabernero, cap d'Oncologia de la Universitat de la Vall d'Hebron també van participar a la vetllada.

En el marc de la Nit Solidària, el Rotary va organitzar un sorteig d'obres d'art cedides per diversos artistes de la comarca com l'escultor Francesc Fajula, l'arquitecta Anna Pont, l'artista plàstic Eudald Alabau i l'escultor Domènec Batalla, entre altres.

El conseller Boi Ruiz va presidir el sopar del Rotary. Foto: Rastres Fotografia


Nit Solidària del Rotary Club del Ripollès. Foto: Rastres Fotografia