El PP omple la llista de Sant Joan de les Abadesses amb persones de l'entorn de Getafe

Àngel Huertas és el cap de llista mentre que Iván Rodríguez, veí de Sant Joan, ho serà a Ripoll

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat el 30 d'abril a les 9:39h
El Partit Popular ha aconseguit mantenir la llista de Sant Joan de les Abadesses. Fa quatre anys la va tancar per primera vegada encapçalada per l'empresari Pau Romero –que posteriorment també va ser candidat a les eleccions al Parlament-. En aquesta ocasió el cap de llista serà Àngel Huertas (foto), conegut carter de la població i molt participatiu en el torn de precs i preguntes del ple.

Tanmateix, el què més crida l'atenció és que el PP ha recorregut a persones de fora del municipi per tancar la llista, dels quals la majoria estan vinculades a la població madrilenya de Getafe, a 669 quilòmetres de Sant Joan de les Abadesses. Entre els integrants destaca Miguel Garzón Andrés (número 7), gerent de l'empresa municipal Getafe Iniciativas (GISA) i excap de gabinet de l'alcaldia; Jesús Alberto Messia de la Cerda Ballesteros (8), professor de dret de la Universitat Rey Juan Carlos i Alejandro Soto Carbajal (10), cap del gabinet de l'alcalde de Getafe i president de Consell Nacional d'Estudiants de Dret, entre altres càrrecs. Alguns dels altres membres de la llista, malgrat no tenir càrrecs, tenen vinculacions a la població madrilenya, tal i com es pot comprovar a través d'Internet.

Dels onze integrants de la llista aquest mitjà només ha pogut constatar que dos són veïns de Sant Joan de les Abadesses –el cap de llista i la seva filla- mentre que el número 3 ja va formar part de la candidatura el 2011. Es dóna la circumstància que Iván Rodríguez, cap de llista del PP a Ripoll, és veí de Sant Joan de les Abadesses i familiar de Huertas.

Aquest mitjà ha intentat sense èxit contactar amb el Partit Popular per tal que expliqués la presència de persones vinculades a Getafe a la llista de Sant Joan. El PP, a més, ha presentat candidatures unipersonals a Toses i Setcases, una fórmula que sovint amaga les anomenades “llistes fantasma”.
 
Llista Partit Popular de Catalunya (PPC) Sant Joan de les Abadesses 2015
1. Àngel Huertas Vives
2. Cristina Huertas Cambra
3. Faustino Ferrera Duran
4. Reyes Rubio Jiménez
5. Maria Isabel Braojos Sánchez
6. Sandra Sebastián Rivera
7. Miguel Garzón Andres
8. Jesús Alberto Messia de la Cerda Ballesteros
9. Aurora Garvín Díaz
10. Alejandro Soto Carbajal
11. Anastasia Mayoral León
 

Llista PP Sant Joan de les Abadesses 2011

 

Resultats eleccions municipals 2001-2007 municipi per municipi

Resultats municipals 2011-2007 a Sant Joan de les Abadesses

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia