ERC iguala les 14 llistes del 2011 i s'assegura d'entrada dues alcaldies

Tanca candidatures a Llanars i Queralbs mentre que en deixa de fer a Vilallonga i Setcases | El 50% dels candidats són nous mentre que tres són dones | Una llista és conjunta amb MES

per Arnau Urgell , 21 d'abril de 2015 a les 11:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nit electoral de les municipals 2011 a la seu d'ERC. Foto: ElRipollès.info


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) tornarà a presentar 14 llistes al Ripollès. Es tracta de la mateixa xifra que el 2011 però amb alguns canvis: han tancat candidatura a Llanars i Queralbs –amb coalició amb MES- mentre que n'han deixat de fer a Setcases i Vilallonga de Ter. A més, a Campelles han aconseguit afiliar la llista independent de l'alcalde Joan Dordas –fa quatre anys van presentar una altra candidatura-.


D'entrada, i si no hi ha cap sorpresa d'última hora, els republicans ja s'han assegurat dues alcaldies. A Llanars, Amadeu Rosell serà alcalde ja que no hi ha cap més llista mentre que a Pardines els republicans retindran el consistori ja que CiU només hi presenta un candidat –curiosament en aquest cas no està clar el nom de l'alcalde perquè ho decidiran després dels comicis-. Caldrà veure si aquest fet també succeïx a altres poblacions amb llistes obertes com Campelles i les Llosses.

Dels 14 candidats republicans set són nous i set repeteixen mentre que per gèneres onze són homes i només tres són dones –això sí, en municipis grans-. ERC ostenta actualment quatre alcaldies –Pardines, les Llosses, Vallfogona i Ogassa- de les quals només hi ha relleu al municipi de la Vall de Ribes. La més “veterana” és Maria Carme Freixa que busca encadenar la quarta legislatura al capdavant del consistori vallfogoní. Els candidats que encara no havien transcendit són Ventura Coch a Toses i Ramon Cortina a Gombrèn que serà candidat uninominal, segons han confirmat fonts dels republicans.


ERC al conjunt del país presentarà 710 candidatures, cent més que el 2011. En quasi un centenar compartiran projecte amb partits o col·lectius escindits del PSC, una circumstància que al Ripollès només es produeix a Queralbs. A Sant Joan i Campdevànol, ERC i MES són llistes diferenciades.
 
Caps de llista d'Esquerra Republicana de Catalnuya (ERC) al Ripollès 2015
Campdevànol: Jaume Garcia i Anglada (actual primer tinent d'alcalde substitueix Helga Pujol, candidata el 2011)


Campelles: Joan Dordas (actual alcalde per una llista vinculada al PSC; fa quatre anys ERC tenia com cap de llista d'Units per Campelles a Antoni Arqués)

Camprodon: Jordi Batchelli i Aulinas (substitueix Xavier Collboni)

Gombrèn: Ramon Cortina i Cortacans (repeteix però en aquesta ocasió serà candidat uninominal)

Llanars: Amadeu Rosell (nova llista d'ERC i molt probablement l'única del municipi)

Les Llosses: David Serrat Soldevila (repeteix, és alcalde des del 2007)

Ogassa: Josep Tremps i Bosch (repeteix, és alcalde des del 2011)

Pardines: Jordi Perpinyà (capdavanter d'una llista sense alcaldable decidit després de la retirada de l'alcalde Esteve Perpinyà)

Queralbs: Genís Coll Subirà (candidat d'una coalició ERC-MES, fa quatre anys els republicans no van fer llista)

Ribes de Freser: Maria Perramon i Mir (repeteix per segona vegada com a cap de llista)

Ripoll: Teresa Jordà i Roura (cap de llista per cinquena vegada)

Sant Joan de les Abadesses: Sergi Albrich i Viñas (repeteix com a cap de llista per segona vegada)

Toses: Ventura Coch (substitueix Joan Pol Purra després de ser el número 2 l'any 2011)

Vallfogona de Ripollès: Maria Carme Freixa (repeteix, és alcaldessa des del 2003)
 
 

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia

 

Participació