CiU acaba recuperant Daniel Birba com a candidat de Camprodon

Els nacionalistes tornen a confiar en el cap de llista de les dues darreres eleccions després que Xavier Sala, que l'havia de succeir, ha acabat liderant una agrupació d'electors independent

Arnau Urgell
20 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 d'abril a les 7:48h

Daniel Birba, en una imatge d'arxiu. Foto: Arnau Urgell

Roda el món i torna al Born. Daniel Birba acabarà sent el cap de llista de Convergència i Unió a Camprodon segons ha confirmat a ElRipollès.info Xavier Cima, president comarcal de CDC. La coalició nacionalista ha acabant recuperant el candidat de 2007 i 2011 després que Xavier Sala Pujol, que l'havia de succeir, acabés optant per crear una agrupació d'electors independents.

L'opció de Daniel Birba ja és ferma després que aquest migdia mateix CiU hagi presentat les llistes a la Junta Electoral de Puigcerdà. Cima ha explicat que s'ha mantingut el candidat després de refer la llista –més de la meitat d'integrants havien marxat amb Sala- malgrat que ell mateix el dijous, en declaracions a aquest mitjà, cedia el testimoni al regidor Francesc Repiso.

Tot apunta que al 24 de maig a Camprodon hi haurà fins a quatre partits amb opcions reals d'entrar al consistori: els PSC d'Esteve Pujol, l'ERC de Jordi Batchelli, la CiU de Daniel Birba i els independents de Xavier Sala.
 

Resultats eleccions municipals 2001-2007 municipi per municipi

Resultats municipals 2011-2007 a Camprodon

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia