L'exalcalde de Sant Pau torna amb una llista vinculada a la CUP

Joan Solà, que va ocupar el càrrec entre 2003 i 2011, serà el cap de llista de Fem Sant Pau-Poble Actiu

Arnau Urgell
20 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 d'abril a les 19:05h
Joan Solà, esquerra, en una imatge d'arxiu
Joan Solà, esquerra, en una imatge d'arxiu | Arnau Urgell

Joan Solà, esquerra, en una imatge d'arxiu. Foto: Arnau Urgell


Joan Solà, l'exalcalde de Sant Pau de Segúries, torna a la política municipal encapçalant una llista vinculada a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Solà, que mai havia amagat les seves conviccions sobiranistes i d'esquerres, va ser batlle del municipi de la Vall de Camprodon entre 2003 i 2011 amb uns independents lligats al PSC. Ara liderarà la candidatura de Fem Sant Pau-Poble Actiu –la “marca blanca” de la CUP- amb un grup de persones que integra l'equip que va governar el poble incorporant una “nova generació de joves”

En declaracions a ElRipollès.info, Solà ha admès “haver-se desvinculat totalment” de la política municipal després que fa quatre anys renunciés a presentar-se a la reelecció. “M'han vingut a buscar i hem comprovat que durant aquesta legislatura s'ha viscut un retrocés important al poble”, ha assenyalat. Inicialment va intentar crear una sola candidatura que “aplegués totes les sensibilitats” però veient que era impossible van continuar en solitari. El grup, després de diverses opcions, va optar per ser independents associats a la CUP per ser la formació amb qui tenen més afinitat.

Fa quatre anys CiU va recuperar el govern de Sant Pau després de vuit anys. Ho va fer enduent-se quatre dels set regidors –els altres tres van ser per uns independents- però l'actual alcalde Josep Palos ja ha anunciat que no es presentarà a la reelecció.
 
Llista Fem Sant Pau-Poble Actiu (FSP-PAU) de Sant Pau de Segúries 2015
1. Joan Solà Galceran
2. Javier Marsal Coma
3. Joan Bosco Blanco Carrasco
4. Joan Puigverd Delós
5. Marta Sala i Basegaña
6. Albert coma Vila
7. Jaume Puixeu Delós

Suplents

8. Mercè Millastre Costa
9. Joan Guitart Rossell
10. Elvira Masip Gonzalez
 

Resultats eleccions municipals a Sant Pau de Segúries 2007-2011

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia