Espadaler reivindica des del Monestir de Ripoll el paper dels Mossos contra el jihadisme

Redacció
17 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 d'abril a les 7:52h
Dia de les Esquadres
Dia de les Esquadres | Govern

Dia de les Esquadres al Monestir de Ripoll. Foto: Govern

 
Ramon Espadaler va aprofitar la celebració del Dia de les Esquadres –l'equivalent a la festa patronal dels Mossos- a la Regió Policial de Girona per reivindicar el paper de la lluita de la policia catalana en la lluita contra el terrorisme d'arrel jihadista. Ho va fer des del Monestir de Ripoll que es va transformar per un dia per, entre altres, lliurar les felicitacions a 195 membres dels Mossos, d'altres cossos policials i de la societat civil.
 
El titular d’Interior va aprofitat l’acte per retreure a l’Estat les limitacions que pateix el cos de Mossos d’Esquadra en el marc competencial “que més ha de demostrar el cos de Mossos d’Esquadra per poder relacionar-se amb la resta de policies del món?” en referència a la lluita contra el fenomen jihadista. “Som una policia arrelada al territori; per interès del propi cos ens cal aquesta relació de normalitat amb la resta de policies, i deixin-m’ho dir, també els cal a ells aquesta interrelació amb els Mossos d’Esquadra”, va insistir
 
El conseller va presidir l’acte acompanyat de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el comissari cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milan, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, el comissari cap de l’Escola de Policia de Catalunya, Antoni Permanyer, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i el cap de la Policia Local de Ripoll, Joan Garcia, entre d’altres autoritats.

Vint anys dels Mossos d'Esquadra a Ripoll

Durant l’acte es va reconèixer els vint anys de l’aniversari del desplegament a la Regió Policial de Girona. El comissari Josep Milan ha recordat que va ser el 1995 quan es van inaugurar les comissaries de Ripoll, Santa Coloma de Farners i Blanes. El conseller també va encapçalar una ofrena floral a la tomba del Comte Guifré i es va tenir un especial record pels agents morts el darrer any.