Crisi a CiU Camprodon després que un exregidor creï una llista independent

Daniel Birba acusa Xavi Sala, impulsor de la candidatura i que l'havia de succeir com a cap de llista, d'"haver-los pres el pèl" | Els independents ja han aconseguit les signatures necessàries per poder-se presentar | CiU treballarà fins a darrera hora per intentar tancar la llista

Arnau Urgell
16 d'abril del 2015
Actualitzat el 17 d'abril a les 17:23h
Francesc Repiso (esquerra) i Daniel Birba (centre)
Francesc Repiso (esquerra) i Daniel Birba (centre) | AU

Francesc Repiso (esquerra) i Daniel Birba (centre), en una imatge d'arxiu. Foto: Arnau Urgell


Crisi a Convergència i Unió de Camprodon després que un exregidor de la coalició hagi impulsat una candidatura independent. Es dóna la circumstància que l'agrupació d'electors l'encapçala Xavi Sala Pujol, persona que fins fa pocs dies tot apuntava que havia de ser el cap de llista de CiU. Daniel Birba, que li havia cedit pas, l'ha acusat en declaracions a ElRipollès.info d'“haver-los pres el pèl”.

La llista independent aconsegueix les signatures

Si no hi ha un daltabaix el 24 de maig hi haurà a Camprodon una llista independent totalment desvinculada de cap partit polític. La candidatura –de la qual encara no ha transcendit la denominació- ha recollit aquests dies a l'Ajuntament les signatures necessàries per tal de poder-se presentar com a agrupació d'electors –l'1% del cens electoral-.

Xavi Sala Pujol, impulsor de la iniciativa i cap de llista, ha confirmat a ElRipollès.info que han aconseguit els avals necessaris per ser presents als comicis. Ara només estan pendents de presentar la documentació a la Junta Electoral de Puigcerdà per tal que quedi oficialitzat. Això sí, ha evitat confirmar que s'hagués compromès a encapçalar la llista de CiU. “Jo en cap cas ho vaig dir”, ha assegurat a aquest diari. Una versió que contrasta amb la del mateix Daniel Birba –portaveu del grup municipal- i de fonts del partit a nivell comarcal que dies enrere ja donaven la notícia per segura.

CiU treballa a contra-rellotge

En els darrers dies s'han succeït les notícies contradictòries sobre la llista de CiU de Camprodon. Inicialment el mateix Daniel Birba es va postular com a candidat a Televisió del Ripollès. Posteriorment la direcció comarcal ho descartava i donava per fer que seria Xavier Sala. I ara, amb la irrupció dels independents, el partit –amb el regidor Francesc Repiso al capdavant- treballa a contra-rellotge per tancar una llista abans que acabi el termini el dilluns vinent.

Birba ha volgut explicar a ElRipollès.info aquests canvis de postura. “Jo no tenia la intenció de continuar a causa d'una circumstància personal complicada però com que no tenia relleu em vaig oferir”. “Tanmateix, en sortir la possibilitat de Sala em vaig retirar”, ha afegit. “Ell va assumir el comandament per fer la candidatura i el què va fer va ser prendre'ns el pèl fent una llista a part”, ha explicat. Ara, amb l'actual situació assegura que ajudarà a completar-la però fora dels llocs de sortida tot i que ha admès que no és segur que puguin concórrer als comicis.

Birba –que ha recordat que Sala ja havia dimitit com a regidor tot just un any abans de les darreres eleccions- ha assegurat que després del 20 d'abril detallarà amb pèls i senyals tot el procés dels darrers dies.