Un folklorista cedirà al Museu Etnogràfic de Ripoll una col·lecció de vestits tradicionals

Carles Abàsolo és un deixeble directe del mestre Joan Amades

per Redacció , 14 d'abril de 2015 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El folklorista Carles d'Abàsolo Hernández ha decidit cedir la seva important col·lecció d'indumentària tradicional al Museu Etnogràfic de Ripoll. La col·lecció d'aquest deixeble de Joan Amades, nascut a Barcelona el 1940, inclou més de 100 peces de vestir així com un arxiu etnogràfic i folklòric de dansa tradicional catalana amb més de 3.200 carpetes amb documents, un centenar de gravacions musicals i centenars de fotografies, opuscles, llibrets, partitures, fitxes, cartells, entre altres.

Abàsolo és deixeble directe dels reconeguts folkloristes Aureli Capmany i Joan Amades, amb els quals va col·laborar assíduament. També va fer-ho amb Felip Blasco i Josep Ventura, ambdós mestres del Cos de Dansa de l'Esbart Català de Dansaires (del qual així mateix ell en va ser mestre durant un temps). Seguint aquells figures del folklorisme del país, el seu pensament és que “el que és del poble ha de retornar al poble”.


El folklorista, que ha recollit tot aquest material al llarg de 50 anys, vol cedir gratuïtament la col·lecció al Museu Etnogràfic. “Vol que aquests béns siguin custodiats, conservats, exhibits i visitats, i amb la seva consulta i el seu ús efectiu potenciïn la cultura en general i les tradicions catalanes, la dansa i el ball en particular”, segons explica l'Ajuntament de Ripoll. Aquest dilluns va ser rebut per l'alcalde Jordi Munell, a qui ha ofert formalment la deixa, a l'espera de signa el conveni regulador de la cessió.

 

Participació