Sergi Albrich vol trencar la majoria absoluta per fer «reviure» Sant Joan

El candidat republicà assegura que en els darrers quatre anys l'activitat econòmica i social ha continuat decaiguent davant de la "passivitat" de l'equip de govern de Ramon Roqué

Arnau Urgell
13 d'abril del 2015
Actualitzat el 15 d'abril a les 9:54h
Sergi Albrich, a la presentació com a candidat d'ERC
Sergi Albrich, a la presentació com a candidat d'ERC | Arnau Urgell

Sergi Albrich, a la presentació com a candidat d'ERC. Foto: Arnau Urgell


Sant Joan de les Abadesses és un municipi on l'activitat econòmica i social va en retrocés. Aquest és el diagnòstic de Sergi Albrich, candidat d'ERC per segona vegada, i que considera que l'equip de govern de Ramon Roqué no ha fet res per revertir-ho. Per aquest motiu el republicà, en la presentació celebrada dissabte a la tarda, va fer una nova crida a trencar la majoria absoluta per fer “reviure” Sant Joan.

Les diputades Anna Simó i Teresa Jordà van apadrinar la presentació d'Albrich com a candidat. Els republicans van cometre la “gosadia” de sortir a l'exterior i fer-la al jardí del Palmàs, la casa natal de Jaume Nunó. Tan bon punt el periodista Xevi Soler va començar a introduir l'acte, van començar a caure quatre gotes que, finalment, no van anar a més.

Balanç molt crític de la realitat de Sant Joan

Sergi Albrich, en la seva presentació com a candidat, va fer un llarg i crític balanç de la realitat de Sant Joan de les Abadesses. Va dibuixar un municipi on els joves no tenen oportunitats i se'n van i amb una vida social en retrocés. “Hi ha més de 200 aturats i la gent jove no pot tornar”, va assegurar. En aquest sentit va lamentar que l'Ajuntament s'hagi “desentès” de la Vila Icària i que fa quatre anys “prometés alegrament 250 llocs de treball”, en referència a la fallida central de biomassa. “Això no es pot fer”, va assegurar.

Pel candidat d'ERC la situació no és irreversible. “Hi ha exemples d'èxit que trenquen el mite que a Sant Joan no hi ha oportunitats”, va explicar. En aquest sentit considera que tot podria començar amb la fi de la majoria absoluta que ostenta Ramon Roqué des de fa vuit anys. “Fa quatre anys ja detectàvem els mateixos problemes però al llarg d'aquest mandat han anat més i no han sabut reaccionar”, va explicar a la prèvia a aquest mitjà. De fet, el discurs és força similar al que mantenia Albrich quan es va presentar per primera vegada el 2011.

Entre les propostes que va detallar el candidat hi ha la creació d'una taula anticrisi, adaptar el municipi a les necessitats de la gent gran, convertir en protecció oficial part dels pisos buits de la vila així com eliminar les barreres arquitectòniques de les escoles “si se n'allarga la construcció”. A més, va reclamar decidir d'una vegada per totes la ubicació de la nova biblioteca.

Les municipals, primera volta del 27-S

Sergi Albrich va aplegar una norantena de persones a l'exterior del Palmàs. A l'escenari hi tenia les diputades Anna Simó i Teresa Jordà que van fer un autèntic míting independentista fent una crida a “convertir el 24 de maig en la primera volta del 27 de setembre”. “Hem de tenir el major nombre de regidors i alcaldes independentista de pedra picada, regeneracionistes i transparents”, va assegurar la vicepresidenta del Parlament.

Jordà, per la seva banda, va assegurar que Albrich és “el millor candidat de Sant Joan i el millor candidat que podia tenir ERC de Sant Joan”. El va definir irònicament com a “pesat i incisiu” recordant la insistència en qüestions com la seguretat viària de la N-260 o el retorn al municipi de l'antiga caserna de Sant Joan. A l'acte, que va acabar amb una copa de cava, també hi van assistir els exalcaldes Carles Bassaganya i Elisabet Regué així com bona part de les persones que formaran part de la llista que, segons va assegurar Jordà, serà “molt femenina”.
 

Resultats eleccions municipals 2001-2007 municipi per municipi

Resultats municipals 2011-2007 a Sant Joan de les Abadesses

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia