MES presenta la primera llista a Campdevànol aplegant «ex» PSC i ICV

El regidor Lluís López-Lafuente encapçalarà la candidatura progressista mentre que l'exalcaldessa Núria López fa un pas enrere i deixarà de ser cap de llista després de dues legislatures

Redacció
11 d'abril del 2015
Actualitzat el 13 d'abril a les 10:11h
Lluís López-Lafuente, en una imatge d'arxiu
Lluís López-Lafuente, en una imatge d'arxiu | Arnau Urgell

Lluís López-Lafuente, en una imatge d'arxiu. Foto: Arnau Urgell


Lluís López-Lafuente serà el cap de llista de Moviment d'Esquerres (MES), la formació socialista sobiranista sorgida de la crisi del PSC. La llista progressista –la primera que MES confirma al Ripollès- aplegarà els exmembres del PSC del municipi així com ICV que en aquesta ocasió no farà llista pròpia.

D'aquesta manera, tal i com havia avançat aquest diari, l'exalcaldessa Núria López fa un pas enrere i deixarà de ser cap de llista després de dues legislatures. La candidatura de MES l'encapçalarà López-Lafuente que en els anteriors comicis va ser el número 3 del PSC.

La idea del cap de llista de la formació socialista i sobiranista "és la suma de totes les persones que volen generar una alternativa de govern amb una forta sensibilitat d'esquerres i, per tant, molt atents a les necessitats reals de les persones del poble". López-Lafuente, de 48 anys, és responsable d'administració en una secció de Ferrocarrils de la Generalitat i per tant "amb molta experiència en la gestió", vol basar la seva candidatura amb "una millor gestió municipal" amb el suport d'un equip de persones "capaces, honestes i amb ganes de treballar pel poble".

El lema que acompanya el candidat de MES és el de "poder fer més per Campdevànol", fet que segons han explicat en una nota de premsa "implica realitzar polítiques socials actives i executar projectes transversals que durant aquests quatre anys han quedat aparcats". Hores d'ara es desconeix quin paper jugarà Núria López en una candidatura que té el suport explícit d'Andreu Acosta, darrer cap de llista d'ICV. La llista completa de MES –que probablement també farà llista a Sant Joan- es donarà a conèixer la setmana vinent.

En les darreres municipals el PSC va aconseguir 650 vots i 5 regidors –els mateixos que CiU- mentre que ICV va obtenir 119 sufragis que no li van valdre per obtenir representació. La suma dels dos partits s'hauria quedat a vuit vots de la coalició nacionalista.
 

Resultats eleccions municipals a Campdevànol 2007-2011

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011