Fem Ripoll commemora la Segona República

La coalició progressista organitza per diumenge la presentació del llibre "El nieto de los rojos"

Redacció
07 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:08h
Fem Ripoll, la coalició progressista que aplega PSC i ICV, commemorarà l'aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola. Ho farà el proper diumenge 12 d'abril en un acte al Museu Etnogràfic de Ripoll on es presentarà el llibre "El nieto de los rojos".

Fa vuitanta-quatre anys unes eleccions municipals van acabar amb la monarquia d'Alfons XIII i l'adveniment de la República. L'agrupació local socialista i la candidatura Fem Ripoll tornaran a celebrar l'efemèride amb un acte per recuperar la memòria històrica. Es farà el proper diumenge a partir de les 17.30 a la sala Tomàs Raguer del Museu Etnogràfic.

L'acte consistirà en un cafè-tertúlia amb l’historiador i escriptor Luís Miguel Guerra que tindrà com a punt de partida la presentació a Ripoll de la seva obra sobre els anys de la II República "El nieto de los rojos". Guerra va néixer a Barcelona l'any 1963. És llicenciat en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona i professor de batxillerat d'aquestes matèries. Ha publicat les novel·les històriques "La peste negra" (2006), "La ruta perdida" (2008) i "Annual" (2014).