Comforsa no es mourà de Campdevànol per tirar endavant l'ampliació

L'empresa metal·lúrgica invertirà uns vuit milions d'euros per instal·lar una premsa de 6.300 tones | Escull, entre una vintena d'ubicacions a dins i fora de la comarca, un solar del carrer Puigmal

Punt on es construirà la nova nau de Comforsa
Punt on es construirà la nova nau de Comforsa | Arnau Urgell
Arnau Urgell
08 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 de maig a les 8:03h

Punt on es construirà la nova nau de Comforsa. Foto: Arnau Urgell


Comforsa no es mourà de Campdevànol per tirar endavant l'ampliació que suposarà invertir vuit milions d'euros. Ho va deixar entreveure fa unes setmanes el conseller Felip Puig i, amb matisos, ho va confirmar l'alcalde Joan Manso en el darrer ple. Això sí, s'està a l'espera que el director general de la metal·lúrgica ho anunciï oficialment i s'entri el projecte al registre municipal.

A finals d'octubre va transcendir que Comforsa volia ampliar les seves instal·lacions amb una inversió que podria arribar a crear 50 nou sllocs de treball. Concretament, els plans d'expansió passaven per la instal·lació d'una premsa d'unes 8.000 tones. Inicialment es va pensar en situar-la en una de les naus existents –concretament la de Comforsa-2- però posteriorment es va veure que caldria un emplaçament específic.

L'empresa va valorar una vintena d'ubicacions “a dins i fora de la comarca”, va admetre l'alcalde Joan Manso. A Campdevànol es van valorar tres ubicacions mentre que a Ripoll “cinc o sis”, segons va explicar Jordi Munell. “L'important era que Comforsa no marxés del Ripollès”, va assegurar l'alcalde de Ripoll per argumentar que en cap cas s'intentava fer “competència” amb el municipi veí.

Una nau de 15 metres d'alçada al carrer Puigmal

Comforsa, si no hi ha cap daltabaix, instal·larà la nova nau en uns terrenys del carrer Puigmal, a davant de l'antic edifici d'oficines i molt proper a la futura escola. L'edifici tindrà 15 metres d'altura, un paràmetre que ha frenat la marxa a altres municipis i que és possible gràcies al conveni urbanístic que farà possible el nou centre escolar.

“Segurament no és el millor lloc”, va admetre l'alcalde Joan Manso que va assegurar, per una banda, que es “verificarà el compliment de tots els tràmits” i, per l'altra, que l'empresa “és el futur del municipi”. Núria López, portaveu de l'oposició socialista, va reclamar que més enllà del compliment dels paràmetres acústics es cuidés “l'impacte en la qualitat de l'espai públic” en el principal vial de connexió entre el barri del Roser i el centre del poble.